Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σορμπέ πορτοκαλιού: η απόλυτη γεύση του αποκαλόκαιρου

Μια παγωμένη απόλαυση για όλο τον χρόνο



Αν το σορμπέ και το παγωτό είχαν ερωτική σχέση, θα ήταν το απόλυτο σερμπέτι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 5 συστατικά και λίγες ώρες για αυτήν την εκδοχή. Πασπαλίστε με σαντιγί για το τέλειο ελαφρύ και δροσιστικό καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Pixel
Pixel

Η κορυφαία συμβουλή μας για να κάνετε το σορμπέ πορτοκαλιού σας όσο το δυνατόν καλύτερο: Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​και συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού. Όχι μόνο θα προσφέρει όμορφο χρώμα, αλλά θα αναδείξει τη γεύση δεκαπλάσια. Ο χυμός πορτοκαλιού που αγοράζεται στο εμπόριο παρασκευάζεται συχνά από συμπύκνωμα, δίνοντάς του μια υπερβολικά γλυκιά, μοναδική έντονη γεύση. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​​​για την κλασική, νοσταλγική γεύση πορτοκαλιού και στη συνέχεια να το ενισχύσετε με λίγο συμπυκνωμένο και ζαχαρούχο γάλα. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη θα καθοδηγήσει την υφή του σορμπέ να είναι κάπου ανάμεσα σε ένα παγωτό και γρανίτα.

Το σορμπέ πορτοκαλιού είναι επίσης ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για να το σερβίρετε όλο τον χρόνο, είτε για να φύγει από το στόμα σας η έντονη γεύση ενός φαγητού είτε ως τον τέλειο επίλογο σε ένα ελαφρύ γεύμα. Θέλετε να το κάνετε νωρίτερα; Μόλις το σορμπέ έχει αναδευτεί στην παγωτομηχανή, μεταφέρετε σε ένα πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με καπάκι για να μην κρυσταλλώσει στην κατάψυξη. Θα διατηρηθεί έως και 1 μήνα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ώρες 20 λεπτά

CAL/SERV:

80

Συστατικά

1 1/3 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (από 4 περίπου πορτοκάλια), στραγγισμένος

1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού

3/4 φλ. συμπυκνωμένο γάλα

2 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα

1/2 κουτ. αλάτι

 

Εκτέλεση

Καταψύξτε το μπολ της παγωτομηχανής σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού, τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού, το γάλα εβαπορέ, το συμπυκνωμένο γάλα και το αλάτι. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, 30 με 40 λεπτά.

Ρίξτε το μείγμα του χυμού πορτοκαλιού στο παγωμένο μπολ παγωτού και ανακατέψτε μέχρι να παγώσει το σορμπέ και να πάρει ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα και η συνοχή να είναι σαν παγωμένο μαλακό σερβίρισμα, περίπου 30 λεπτά.

Μεταφέρετε το σορμπέ σε ένα δοχείο ανθεκτικό στην κατάψυξη. Παγώστε τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 1 μήνα.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

Προτεινόμενα

SELF-LOVE

Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου μετά από ένα εργασιακό burnout

Οι κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να ξεπεράσεις μια δύσκολη κατάσταση που αφορά τη δουλειά και την υγεία σου

CELEBS

Κate Ηudson: Παντρεύεται τον μπαμπά του τρίτου της παιδιού

Με τον Ντάνι Φουτζικάουα είναι ζευγάρι από το 2016