Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σορμπέ πορτοκαλιού: η απόλυτη γεύση του αποκαλόκαιρου

Μια παγωμένη απόλαυση για όλο τον χρόνο



Αν το σορμπέ και το παγωτό είχαν ερωτική σχέση, θα ήταν το απόλυτο σερμπέτι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 5 συστατικά και λίγες ώρες για αυτήν την εκδοχή. Πασπαλίστε με σαντιγί για το τέλειο ελαφρύ και δροσιστικό καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Η κορυφαία συμβουλή μας για να κάνετε το σορμπέ πορτοκαλιού σας όσο το δυνατόν καλύτερο: Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​και συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού. Όχι μόνο θα προσφέρει όμορφο χρώμα, αλλά θα αναδείξει τη γεύση δεκαπλάσια. Ο χυμός πορτοκαλιού που αγοράζεται στο εμπόριο παρασκευάζεται συχνά από συμπύκνωμα, δίνοντάς του μια υπερβολικά γλυκιά, μοναδική έντονη γεύση. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​​​για την κλασική, νοσταλγική γεύση πορτοκαλιού και στη συνέχεια να το ενισχύσετε με λίγο συμπυκνωμένο και ζαχαρούχο γάλα. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη θα καθοδηγήσει την υφή του σορμπέ να είναι κάπου ανάμεσα σε ένα παγωτό και γρανίτα.

Το σορμπέ πορτοκαλιού είναι επίσης ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για να το σερβίρετε όλο τον χρόνο, είτε για να φύγει από το στόμα σας η έντονη γεύση ενός φαγητού είτε ως τον τέλειο επίλογο σε ένα ελαφρύ γεύμα. Θέλετε να το κάνετε νωρίτερα; Μόλις το σορμπέ έχει αναδευτεί στην παγωτομηχανή, μεταφέρετε σε ένα πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με καπάκι για να μην κρυσταλλώσει στην κατάψυξη. Θα διατηρηθεί έως και 1 μήνα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ώρες 20 λεπτά

CAL/SERV:

80

Συστατικά

1 1/3 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (από 4 περίπου πορτοκάλια), στραγγισμένος

1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού

3/4 φλ. συμπυκνωμένο γάλα

2 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα

1/2 κουτ. αλάτι

 

Εκτέλεση

Καταψύξτε το μπολ της παγωτομηχανής σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού, τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού, το γάλα εβαπορέ, το συμπυκνωμένο γάλα και το αλάτι. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, 30 με 40 λεπτά.

Ρίξτε το μείγμα του χυμού πορτοκαλιού στο παγωμένο μπολ παγωτού και ανακατέψτε μέχρι να παγώσει το σορμπέ και να πάρει ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα και η συνοχή να είναι σαν παγωμένο μαλακό σερβίρισμα, περίπου 30 λεπτά.

Μεταφέρετε το σορμπέ σε ένα δοχείο ανθεκτικό στην κατάψυξη. Παγώστε τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 1 μήνα.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστά νιόκι με λαχανικά

Λίγο ακόμα καλοκαίρι στο πιάτο σου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Οι καλύτερες ιδέες για σχολικά σνακ για νήπια που τρώνε επιλεκτικά

Σνακ που θα δελεάσουν και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Carpe diem: 6 ανεβαστικές ταινίες με δασκάλους

Με την επιστροφή στα σχολεία, βλέπουμε ταινίες με πρωταγωνιστές δασκάλους και καθηγητές που εμπνέουν και μάχονται. Γράφει ο Μάνος Νομικός

CELEBS

Gilian Anderson: Το νέο της βιβλίο ανακαλύπτει τις πιο κοινές φαντασιώσεις των γυναικών

Η γνωστή ηθοποιός εκδίδει το νέο της βιβλίο και απαντά στο αιώνιο ερώτημα του ανδρικού πληθυσμού. 

CELEBS

Ντέμι Μουρ: Αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που την έκανε να χάσει 9 κιλά

Αναγκάστηκε να σταματήσει τα γυρίσματα της νέας της ταινίας