Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικά ρολά με σπανάκι

Κάντε την έκπληξη με μια πειραγμένη «σπανακόπιτα»


Αγγελική Λάλου

Αναβαθμίστε το παιχνίδι των ορεκτικών σας με αυτά τα τυρώδη, τραγανά μεσογειακά ρολά σφολιάτας. Εμπνευσμένα από τη σπανακόπιτα, γεμίζουμε τα ρολά μας με έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό τυριών, ψιλοκομμένο σπανάκι, άνηθο και ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέσαμε ψιλοκομμένες καρδιές αγκινάρας και ψητές πιπεριές για να δώσουμε στη γέμιση μια πικάντικη, ελαφρώς ώθηση ζουμάρισμα. Ένα γρήγορο πέρασμα με ένα ελαφρώς χτυπημένο αυγό δίνει ένα υπέροχο, γυαλιστερό φινίρισμα.

Απογειώστε τη σφολιάτα:

Ενώ μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σφολιάτα, αγαπάμε την ποιότητα και την ευκολία των κατεψυγμένων. Μόλις πάρετε τη ζύμη σας, ξεπαγώστε την στο ψυγείο για 6 έως 8 ώρες. Η ζύμη σας θα είναι δροσερή, αλλά όχι παγωμένη, όταν θα είστε έτοιμοι να τη δουλέψετε. Αυτό απαιτεί λίγο προγραμματισμό, αλλά η τραγανή, ξεφλουδισμένη ψημένη σφολιάτα θα αξίζει τον κόπο.

Πριν κόψετε τα ρολά, αφήστε την σφολιάτα να κρυώσει ξανά. Μια ελαφρώς πιο σφιχτή ζύμη θα είναι πιο εύκολο να τεμαχιστεί και τα ρολά σας θα είναι πιο στρογγυλά, λιγότερο αφράτες.

Αποβάλετε την υγρασία από τα λαχανικά σας:

Η επιπλέον υγρασία στη γέμιση μπορεί να κάνει τα ψημένα ρολά λίγο μουσκεμένα, αλλά είναι ένα πρόβλημα που λύνεται εύκολα. Μεταφέρετε το ξεπαγωμένο σπανάκι, τις στραγγισμένες καρδιές αγκινάρας και τις ψητές κόκκινες πιπεριές σε ένα σουρωτήρι στο νεροχύτη. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να στύψετε τα λαχανικά μέχρι να βγουν όλα τα υγρά και μετά προσθέστε τα σε ένα μεγάλο μπολ με τα τυριά, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

28

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 15 λεπτά

Συστατικά

230 τυρί κρέμα, μαλακωμένο

2/3 φλ. κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο, ξεπαγωμένο, στυμμένο στεγνό

1/2 φλ. καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες, στυμμένες στεγνές, ψιλοκομμένες

1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα

3 κ.σ. ψιλοκομμένες ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες, στεγνές

3 κ.σ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες

3 κ.σ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 (400 γρ.) συσκευασία κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα χαμηλής υγρασίας, μερικώς αποβουτυρωμένη

1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το τυρί κρέμα, το σπανάκι, τις αγκινάρες, τη φέτα, τις κόκκινες πιπεριές, τις ελιές, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ξεδιπλώστε τη σφολιάτα και στη συνέχεια τυλίξτε σε ένα παραλληλόγραμμο 15" x 11". Απλώστε το μείγμα του τυριού κρέμα πάνω από τη σφολιάτα, αφήνοντας ένα περίγραμμα 1/2". Πασπαλίστε με μοτσαρέλα. Ξεκινώντας από μια μακριά πλευρά, τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό. Τοποθετήστε το ρολό σε επιφάνεια καλυμμένη με λαδόκολλα. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 15 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Μεταφέρετε το ρολό σε μια σανίδα κοπής. Κόψτε σε φέτες 1/2" και μετά τακτοποιήστε τα στο ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, δώστε στα ρολά στρογγυλό σχήμα, εάν το κόψιμο τα έκανε στραβά. Αλείψτε τα με αυγό.

Ψήστε τα ρολά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να γίνει τραγανή, περίπου 30 λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Ζεστό και χαλαρωτικό σαν υπέροχο πρωνό Κυριακής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαλλική λαχταριστή κρεμμυδόσουπα

Κρύωσε ο καιρός, σου έχουμε την πιο γευστική λύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου

Ασχοληθείτε πιο εντατικά με τη συναισθηματική σας ζωή και δείτε με άλλο μάτι την προσωπική σας σχέση

SINGLES

Τι να κάνεις όταν του έχεις στείλει μήνυμα κι εκείνος δεν σου απαντά;

Τα sos στο texting που πρέπει να παίζεις στα δάχτυλά σου

ASK THE EDITOR

Πώς να κάνεις smokey eye look (ο πιο εύκολος δρόμος!)

Όταν το smokey eye look στέλνει σήματα καπνού από τις πασαρέλες, εμείς διαλέγουμε τον πιο εύκολο δρόμο για να το ακολουθήσουμε