ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μαργαρίτα χωρίς ζάχαρη
Στο αγαπημένο κοκτέιλ το γλυκαντικό έχει αντικατασταθεί από αγαύη.
Γεωργία Κοντού
Αν και ο καιρός δεν λέει να μας κάνει τη χάρη και να φέρει την άνοιξη, απόψε θα γεμίσουμε τα ποτήρια μας με αυτό το κοκτέιλ μαργαρίτα και θα κάνουμε πρόποση... στις ηλιόλουστες μέρες που θα έρθουν!
Υλικά:
1-1 1/2 μέρη χυμό λάιμ
2 μέρη νερό
1-2 μέρη τεκίλα
1/2 - 1 μέρος σιρόπη αγαύης
πάγος
Εκτέλεση:
1. Σε ένα ποτήρι ρίχνεις το χυμό λάιμ, το νερό, την τεκίλα, την αγαύη και ανακατεύεις. Δοκιμάζεις και, αν θέλεις, τροποποιείς λίγο τη δοσολογία.
2. Προσθέτεις πάγο και ανακατεύεις ή χτυπάς (αν έχεις βάλει το μείγμα σε σέικερ). Σερβίρεις αμέσως.
Πηγή: Averie Cooks