Χοιρινές μπριζόλες με κολοκύθα, πατάτες και φασκόμηλο

Ένα παράξενο αλλά επιτυχημένο πάντρεμα γεύσεων.

Γεωργία Κοντού
`

Σε αυτή τη μεταμόρφωσή της, η κολοκύθα συνάντησε νόστιμο χοιρινό κρεατάκι και πατατούλες και με το άρωμα του φασκόμηλου η ένωσή τους ήταν εκρηκτική! Στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" οι γαργαλιστικές λεπτομέρειες!

Υλικά (για 2 άτομα):

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού

500 γραμ. κόκκινη κολοκύθα 

2-3 πατάτες

1 μεγάλο πράσο

1 ζωμό κότας ψυγείου

μερικά φυλλαράκια φασκόμηλο φρέσκο

1/2 κουταλιά κόλιανδρο σπασμένο ελαφρά

μια τσιμπιά κύμινο

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι με προσοχή λόγω της παρουσίας του ζωμού

πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε καθαρίζοντας την κολοκύθα μας από την εξωτερική φλούδα και τις ίνες και τα σπόρια που έχει εσωτερικά. Χρησιμοποιούμε πάντα κοφτερό μαχαίρι με μεγάλη προσοχή και πάντα κρατάμε το κομμάτι σε ένα ξύλο κοπής, ποτέ στον αέρα.

Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια μεγέθους ενός μικρού πακέτου τσιγάρων.

Ψιλοκόβουμε το πράσο.

Κόβουμε και τις πατάτες. Ζεσταίνουμε ένα ευρύχωρο τηγάνι στη φωτιά.

Σωτάρουμε καλά σε ελάχιστο λάδι τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα κι από τις δυο πλευρές.

Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και σωτάρουμε διαδοχικά το πράσο, τις πατάτες και την κολοκύθα ελαφρά. Ξαναβάζουμε πίσω τις μπριζόλες.

Προσθέτουμε το φασκόμηλο και όλα τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, καθώς και το ζωμό. 

Ρίχνουμε επίσης λίγο νερό απαραίτητο για να βράσει το φαγητό , αλλά όχι πολύ από την αρχή. Καλύτερα να προσθέσουμε ακόμα λίγο, όταν το χρειαστεί.

Το φαγητό είναι έτοιμο όταν οι μπριζόλες αλλά και τα λαχανικά έχουν μαλακώσει πολύ καλά και έχουν μείνει με τη σάλτσα τους. Σερβίρεται ζεστό με τη συνοδεία μιας πράσινης σαλάτας.

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…