Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοιρινές μπριζόλες με κολοκύθα, πατάτες και φασκόμηλο

Ένα παράξενο αλλά επιτυχημένο πάντρεμα γεύσεων.


Γεωργία Κοντού

Σε αυτή τη μεταμόρφωσή της, η κολοκύθα συνάντησε νόστιμο χοιρινό κρεατάκι και πατατούλες και με το άρωμα του φασκόμηλου η ένωσή τους ήταν εκρηκτική! Στο "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" οι γαργαλιστικές λεπτομέρειες!

Υλικά (για 2 άτομα):

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού

500 γραμ. κόκκινη κολοκύθα 

2-3 πατάτες

1 μεγάλο πράσο

1 ζωμό κότας ψυγείου

μερικά φυλλαράκια φασκόμηλο φρέσκο

1/2 κουταλιά κόλιανδρο σπασμένο ελαφρά

μια τσιμπιά κύμινο

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι με προσοχή λόγω της παρουσίας του ζωμού

πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε καθαρίζοντας την κολοκύθα μας από την εξωτερική φλούδα και τις ίνες και τα σπόρια που έχει εσωτερικά. Χρησιμοποιούμε πάντα κοφτερό μαχαίρι με μεγάλη προσοχή και πάντα κρατάμε το κομμάτι σε ένα ξύλο κοπής, ποτέ στον αέρα.

Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια μεγέθους ενός μικρού πακέτου τσιγάρων.

Ψιλοκόβουμε το πράσο.

Κόβουμε και τις πατάτες. Ζεσταίνουμε ένα ευρύχωρο τηγάνι στη φωτιά.

Σωτάρουμε καλά σε ελάχιστο λάδι τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα κι από τις δυο πλευρές.

Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και σωτάρουμε διαδοχικά το πράσο, τις πατάτες και την κολοκύθα ελαφρά. Ξαναβάζουμε πίσω τις μπριζόλες.

Προσθέτουμε το φασκόμηλο και όλα τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, καθώς και το ζωμό. 

Ρίχνουμε επίσης λίγο νερό απαραίτητο για να βράσει το φαγητό , αλλά όχι πολύ από την αρχή. Καλύτερα να προσθέσουμε ακόμα λίγο, όταν το χρειαστεί.

Το φαγητό είναι έτοιμο όταν οι μπριζόλες αλλά και τα λαχανικά έχουν μαλακώσει πολύ καλά και έχουν μείνει με τη σάλτσα τους. Σερβίρεται ζεστό με τη συνοδεία μιας πράσινης σαλάτας.

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!