Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γλυκόξινο κινέζικο κοτόπουλο

Έτοιμο σε 15 λεπτά, χορταστικό και ελαφρύ, σερβιρισμένο με ρύζι μπασμάτι.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπουκίτσες

1/2 κόκκινη πιπεριά 

1/2 κίτρινη πιπεριά 

1/2 πράσινη πιπεριά

1 κολοκυθάκι 

1 καρότο

1 κρεμμύδι

όλα τα παραπάνω κομμένα ζουλιέν (μακρόστενα)

1 γεμάτη κουταλιά μαύρη ζάχαρη

1 κουταλιά σπόρους κόλιανδρου

1/2 ποτηράκι ξύδι μπαλσάμικο

1/2 σόγια σως

1 κουταλιά τζίντζερ σκόνη ή φρέσκο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σωτάρουμε το κοτόπουλο χωρίς να το πολυγυρνάμε, ώστε να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.

2. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σωτάρουμε για 5 λεπτά μαζί με το κοτόπουλο.

3. Ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, τους σπόρους κόλιανδρου, το μπαλσάμικο, τη σόγια σως, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι.

3. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί και αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση. Κατόπιν σβήνουμε τη φωτιά. Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά και τα λαχανικά μας πρέπει να παραμείνουν τραγανά, ενώ το κοτόπουλο να ψηθεί καλά χωρίς να στεγνώσει.

4. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και δροσερή σαλάτα.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε