ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Γλυκόξινο κινέζικο κοτόπουλο
Έτοιμο σε 15 λεπτά, χορταστικό και ελαφρύ, σερβιρισμένο με ρύζι μπασμάτι.
Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπουκίτσες
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
όλα τα παραπάνω κομμένα ζουλιέν (μακρόστενα)
1 γεμάτη κουταλιά μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά σπόρους κόλιανδρου
1/2 ποτηράκι ξύδι μπαλσάμικο
1/2 σόγια σως
1 κουταλιά τζίντζερ σκόνη ή φρέσκο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σωτάρουμε το κοτόπουλο χωρίς να το πολυγυρνάμε, ώστε να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
2. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σωτάρουμε για 5 λεπτά μαζί με το κοτόπουλο.
3. Ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, τους σπόρους κόλιανδρου, το μπαλσάμικο, τη σόγια σως, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι.
3. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί και αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση. Κατόπιν σβήνουμε τη φωτιά. Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά και τα λαχανικά μας πρέπει να παραμείνουν τραγανά, ενώ το κοτόπουλο να ψηθεί καλά χωρίς να στεγνώσει.
4. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και δροσερή σαλάτα.