Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά



Αν είστε λάτρης της μελιτζάνας, η pasta alla Norma μπορεί να γίνει το νέο σας αγαπημένο δείπνο με ζυμαρικά. Ενώ λατρεύω την παρμεζάνα μελιτζάνας και το ρολατίνι μελιτζάνας, όταν λαχταρώ λίγο λιγότερη δουλειά αλλά τις ίδιες γεύσεις μελιτζάνας, στρέφομαι σε αυτή τη συνταγή ζυμαρικών με βάση την κόκκινη σάλτσα. Είναι μια κλασική συνταγή της Σικελίας για πολύ καλό λόγο και είναι το τέλειο εύκολο καλοκαιρινό δείπνο για να γιορτάσετε τις κορυφαίες φρέσκες γεύσεις.

Pixel

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ΜΕΡΙΔΑ:

701

Συστατικά

1/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο όσο χρειάζεται

1 κιλό μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους

Αλάτι

500 γρ. ριγκατόνι

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/4 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

400 γρ. ντομάτες θρυμματισμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ricotta αλατισμένη, για το σερβίρισμα

Βασιλικός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε ριγκατόνι και βράστε μέχρι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Βήμα 2

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τη μελιτζάνα, δουλεύοντας σε παρτίδες όσο χρειάζεται για να μη γεμίσει το τηγάνι. Μαγειρέψτε τη μελιτζάνα μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσή και μαλακή μέσα, για 8 έως 10 λεπτά. Τοποθετήστε τες σε πιατέλα να στραγγίξουν και αλατίζετε. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη μελιτζάνα, προσθέτοντας περισσότερο λάδι όσο χρειάζεται.

Βήμα 3

Στραγγίστε τα όλα εκτός από 2 κουταλιές της σούπας λάδι από την κατσαρόλα ή προσθέστε περισσότερο λάδι όπως χρειάζεται. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες θρυμματισμένες και αφήνετε να σιγοβράσουν. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν 10 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέστε τα ζυμαρικά και ¼ φλιτζάνι ζυμαρικό νερό και ρίξτε τα να καλυφθούν, στη συνέχεια προσθέστε τη μελιτζάνα, μαζί με οποιοδήποτε λάδι στο πιάτο. Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά για να δέσει η σάλτσα όπως χρειάζεται.

Βήμα 5

Σερβίρετε ζεστό με αλατισμένη ρικότα και φρέσκο ​​βασιλικό.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λιμοντσέλο: Καλωσορίστε το καλοκαίρι με το πιο δροσερό ποτό

Ελαφρώς παρόμοιο με μια ξινή σταγόνα λεμονιού, το limoncello είναι το ρόφημα που συνοδεύει λιγκουίνι με μύδια ή ένα ναπολιτάνικο D.O.P.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 26 Ιουνίου

Φροντίστε να είστε ξεκάθαροι σε αυτά που ζητάτε

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων

BLOGS

«Δεν θα βρείτε ποτέ ηρεμία μέχρι να ακούσετε την καρδιά σας» George Michael

Γεννήθηκε σαν σήμερα και εμείς συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τον έρωτα και τη ζωή με τα τραγούδια του