Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Οι πατάτες της Άννας

Πιο νόστιμες από ποτέ, σε μια παραδοσιακή γαλλική συνταγή!


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

6-8 κ.σ. βούτυρο

1 κιλό πατάτες

αλάτι, πιπέρι

φρέσκο θυμάρι

μια μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Λιώνεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτεις 2-3 κ.σ. θυμάρι και το σκόρδο, αν έχεις αποφασίσει να βάλεις.

3. Κόβεις τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Μπορείς να το κάνεις με έναν τρίφτη-μαντολίνο.

4. Ρίχνεις τις πατάτες σε ένα μπολ, προσθέτεις το μισό μείγμα βουτύρου και αλατοπιπερώνεις. Ανακατεύεις καλά, να απλωθεί ομοιόμορφα παντού το μείγμα.

5. Απλώνεις το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα ταψί για μάφινς. Τοποθετείς από ένα κλωναράκι θυμάρι στο κέντρο κάθε θήκης για μάφιν και αρχίζεις να εναποθέτεις σε στρώσεις τις φέτες της πατάτας. Έτσι, σε κάθε θήκη θα δημιουργήσεις ένα μικρό πύργο πατάτας που προεξέχει ελαφρώς.

6. Σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύεις τις πατάτες στο φούρνο για 30 λεπτά. 

7. Στη συνέχεια, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και αναποδογυρίζεις προσεκτικά το ταψί πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, έτσι ώστε το θυμάρι να βρεθεί στην πάνω πλευρά κάθε πύργου πατάτας. Αν είσαι... άνετη με τις θερμίδες, μπορείς να περιχύσεις τις πατάτες με το βούτυρο που έχει απομείνει στο ταψί. 

8. Βάζεις με προσοχή το αντικολλητικό χαρτί με τις πατάτες στο φούρνο και ανεβάζεις τη θερμοκρασία του στους 220-230 βαθμούς. Αυτή τη φορά μη σκεπάσεις τις πατάτες. 

9. Τις αφήνεις να ψηθούν περίπου για 15 λεπτά. Θέλεις να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές στην επιφάνεια και στις πλευρές αλλά χωρίς να καούν. Είναι εξίσου απολαυστικές κρύες και ζεστές.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.