ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σοκολάτα με εδώδιμα άνθη
Κι όμως, κάποια λουλούδια τρώγονται!
Αν η ιδέα του να χρησιμοποιήσεις τα λουλούδια στη μαγειρική σού ακούγεται εξωτική, να ξέρεις ότι ήδη μπορεί να τα έχεις δοκιμάσει π.χ. σε γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο ή στους γεμιστούς κολοκυθοανθούς. Όμως υπάρχουν πολλά ακόμη άνθη που μπορείς να προσθέσεις σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, όπως οι βιολέτες, τα γαρίφαλα, οι πανσέδες και οι κατιφέδες! Προσοχή: Μην τα αγοράσεις από φυτώριο γιατί μπορεί να είναι επιβαρυμένα με χημικά, αλλά καλλιέργησέ τα στη βεράντα σου. Επίσης, απόφυγε να τα καταναλώσεις αν πάσχεις από αλλεργίες.
Η πρότασή μας; Μια... ανθισμένη σοκολάτα, που μπορείς να φτιάξεις εύκολα μόνη σου!
Υλικά:
λευκή σοκολάτα
χρώμα ζαχαροπλαστικής σε τζελ
εδώδιμα άνθη (τα πέταλα)
πολύχρωμα τρουφάκια
Εκτέλεση:
1. Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Χωρίζεις τη λιωμένη σοκολάτα σε δύο μπολ και προσθέτεις διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής στο καθένα. Η πρόταση της φωτό είναι ροζ και βιολετί.
3. Απλώνεις τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα ταψί που έχεις σκεπάσει με αντικολλητικό χαρτί. Καλύπτεις το μισό ταψί με το μείγμα του ενός χρώματος και το άλλο μισό με το μείγμα του άλλου. Απλώνεις ομοιόμορφα τη σοκολάτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ώστε τα δύο μείγματα να ενωθούν στη μέση.
4. Προτού η σοκολάτα πήξει, πασπαλίζεις από πάνω τα πέταλα των λουλουδιών. Προσθέτεις αν θέλεις και πολύχρωμα τρουφάκια.
5. Περιμένεις να στερεοποιηθεί εντελώς η σοκολάτα. Για να επισπεύσεις τη διαδικασία, μπορείς να τη βάλεις στο ψυγείο. Μόλις πήξει, τη σπας σε κομμάτια.
Πηγή: Paper & Stitch
SELECTIONS
- Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!
- Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού
- Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob
- Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου