Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ο μπακαλιάρος δεν είναι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι μπύρας.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

2 φιλέτα μπακαλιάρου

100 γραμ. αλεύρι

100 γραμ. corn flour

250 ml μπύρα

λίγο αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

σπορέλαιο

Εκτέλεση:

Αφού ξαλμυρίσουμε τα φιλέτα με τον γνωστό τρόπο*, αφαιρούμε το δέρμα τους. Τοποθετούμε ένα κοφτερό μαχαίρι ανάμεσα στην ουρά και στο δέρμα. Το κατευθύνουμε προς τα εμπρός κρατώντας σφιχτά την άκρη του δέρματος. Κόβουμε σε κομμάτια.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το corn flour, αλατοπίπερο και τη μπύρα. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένας ρευστός χυλός.

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σπορέλαιο σε ίση ποσότητα το καθένα και ανάβουμε το μάτι.. Στεγνώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου με χαρτί κουζίνας. Τα αλευρώνουμε και στη συνέχεια τα περνάμε από το κουρκούτι.

Στο μεταξύ το λάδι έχει κάψει αρκετά. Ξεκινάμε να τηγανίσουμε τα φιλέτα. Για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας τα βουτάμε μέχρι τη μέση στο λάδι κρατώντας τα προσεκτικά για λίγα δευτερόλεπτα και μετά τα αφήνουμε να πέσουν μέσα. Δεν στριμώχνουμε πολλά μαζί μέσα στην κατσαρόλα.

Μόλις πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές είναι έτοιμα. Ακουμπήστε τα σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι. Απολαύστε τα ζεστά μαζί με μία δυνατή σκορδαλιά ή ότι άλλο σας αρέσει.

* Για το ξαλμύρισμα βάζουμε τα φιλέτα σε ένα μπολ με νερό στο ψυγείο. Αλλάζουμε το νερό κάθε 6 ώρες περίπου. Αυτή η διαδικασία κρατάει από 24 εώς 36 ώρες. Καλό είναι τα φιλέτα να μην ακουμπάνε στον πυθμένα γιατί εκεί συγκεντρώνεται το περισσότερο αλάτι. Μπορούμε να βάλουμε ένα εμπόδιο ανάμεσα τους όπως π.χ. μία μικρή σχάρα.

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Ditucook.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;