Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπισκότα βουτύρου με λεμόνι και δεντρολίβανο

Συνοδεύουν τέλεια ένα φλιτζάνι τσάι– αλλά είναι εξίσου απολαυστικά και σκέτα!


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κ.γ. αλάτι

1 ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 φλ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

¾ φλ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το δεντρολίβανο. Τα αφήνεις στην άκρη.

2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάς με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές, κρεμώδες μείγμα, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέτεις τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις να χτυπάς. Ρίχνεις σιγά σιγά και το αλεύρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Απλώνεις το ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα και το τυλίγεις με πλαστική μεμβράνη. Το αφήνεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα.

3. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Καλύπτεις ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

4. Σε μια επιφάνεια που έχεις αλευρώσει ελαφρώς, πλάθεις το ζυμάρι σε ένα τετράγωνο πάχους μισού περίπου εκατοστού. Το κόβεις και το πλάθεις σε τετράγωνα, στρογγυλά κομμάτια ή στο σχήμα της επιλογής σου χρησιμοποιώντας κουπ πατ. Απλώνεις τα μπισκότα στο ταψί και ψήνεις για 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες. Τα βγάζεις από το φούρνο και τα αφήνεις να κρυώσουν εντελώς. Τα διατηρείς σε ένα αεροστεγές μπολ εκτός ψυγείου για μία εβδομάδα ή για περισσότερο καιρό στην κατάψυξη.

Πηγή: Two peas & Their Pod

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!