Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπουρεκάκια με κιμά και με σπανάκι

Ένας μεζές για μικρούς και μεγάλους!


Γεωργία Κοντού

Το "Νηστικό αρκούδι δε χορεύει" σας προσφέρει ένα μεζεδάκι που τρώγεται παντού και πάντα! Τα μπουρεκάκια είναι πεντανόστιμα και σας βγάζουν ασπροπρόσωπους αν τα παρουσιάσετε ως ορεκτικό, σνακ για όλες τις ώρες, κολατσιό για τα παιδιά. Εύκολα, υγιεινά και αρέσουν σε όλους!

Υλικά (περίπου 40 κομμάτια):

1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό για πίτες (10-12 φύλλα)

για τον κιμά:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 σκελίδα σκόρδο

1 γεμάτη κουταλιά γκαράμ μασάλα

1 κουτί ντοματάκια κονσέρβας κονκασέ

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

αλατοπίπερο

για το σπανάκι:

1/2 κιλό σπανάκι

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

λίγο άνηθο

1 αυγό

100 γραμ. φέτα

πιπέρι

Εκτέλεση:

Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας για τον κιμά. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά και λίγο λάδι τον κιμά και όταν αλλάξει όλος χρώμα, ρίχνουμε το σκορδάκι ψιλοκομμένο.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, το μπαχαρικό και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό. Ο στόχος είναι να βράσει το μίγμα κα να μείνει χωρίς υγρασία. Αν δεν σωθεί το νερό στο εικοσάλεπτο, τότε συνεχίστε για λίγο το βράσιμο χωρίς καπάκι. Αφήστε το να κρυώσει.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά πολύ καλά.

Μαραίνουμε σε ένα τηγάνι το σπανάκι χωρίς καμιά προσθήκη . Το αφήνουμε να κρυώσει και με τις παλάμες το σφίγγουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά.

Το βάζουμε σε μια μπασίνα μαζί με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.

Προσθέτουμε τη φέτα, το αυγό και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε τα φύλλα και με ένα κοφτερό μαχαίρι ή μια ρόδα κόβουμε πρώτα στη μέση κατά μήκος και ύστερα κατά πλάτος. 

Τώρα έχουμε το φύλλο χωρισμένο στα τέσσερα. Βάζουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τα μπουρεκάκια.

Τα μισά φύλλα τα γεμίζουμε με το μίγμα σπανακιού και τα άλλα μισά με το μίγμα του κιμά.

Παίρνουμε μια μεγάλη κουταλιά και την τοποθετούμε στο κάτω μέρος ενός κομματιού φύλλου.

Γυρνάμε προς τα πάνω το περιθώριο από κάτω, γυρνάμε προς τα μέσα τα πλαϊνά περιθώρια, λαδώνουμε ελαφρά την άκρη του φύλλου και ρολάρουμε ώσπου να έχουμε ένα ρολάκι.

Με την ίδια διαδικασία ετοιμάζουμε και τα μπουρεκάκια με κιμά.

Τυλίγουμε ρολάκια.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αρκετά κοντά γιατί δε φουσκώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C ώσπου να ροδίσουν.

Τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα.

Διάβασε τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

I say a little prayer for you: τα ψυχολογικά οφέλη της προσευχής

Η σχέση νου-ψυχής στο μικροσκόπιο της επιστήμης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.