ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Τζιν και τόνικ με κράνμπερι και θυμάρι
Θα υποδεχτούμε την Κυριακή με ένα κοκτέιλ!
Γεωργία Κοντού
Υλικά (για 4 ποτήρια):
3/4 φλ. φρέσκα κράνμπερι
1/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. νερό
λίγες σταγόνες χυμό πορτοκαλιού
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
φύλλα από θυμάρι
τζιν
τόνικ
Εκτέλεση:
1. Ρίχνεις σε ένα κατσαρολάκι τα κράνμπερι, τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια. Μαγειρεύεις για 10-15 λεπτά, πιέζοντας τα κράνμπερι με το πίσω μέρος του κουταλιού σου μέχρι να σκάσουν (πρόσεξε μην πιτσιλιστείς!). Προσθέτεις το θυμάρι και το πιέζεις με το κουτάλι σου να βγάλει τα αρώματά του. Σουρώνεις το μείγμα. Πετάς τον πολτό και κρατάς το σιρόπι.
2. Μοιράζεις από 30 ml χυμό σε κάθε ποτήρι. Προσθέτεις λίγα παγάκια, 60 ml τζιν και τόνικ. Ανακατεύεις και σερβίρεις με κλωναράκια από θυμάρι.
Πηγή: A Cozy Kitchen