Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σισιλιάνικη καπονάτα με μελιτζάνες, κάπαρη, ντομάτες και σέλερυ

Μύρισε καλοκαιράκι!


Γεωργία Κοντού

Μία κλασική σισιλιάνικη συνταγή που μπορείτε να την απολαύσετε με πολλούς τρόπους. Είτε σκέτη, συνοδεία καλής παρμεζάνας και κρασιού, είτε πάνω σε φρεσκοψημένο ψωμί ως μπρουσκέτα ή και σαν σάλτσα πάνω στα μακαρόνια σας. Η ουσία είναι ότι ο συνδυασμός της μελιτζάνας, της κάπαρης και του σέλερυ είναι μοναδικός ειδικά για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια!

Συστατικά:

3 μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

2 κομμάτια σέλερυ κομμένα σε κυβάκια

150 ml χυμό ντομάτας

3 κ.σ. ξίδι

1 κίτρινη &1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες

25 γρ. φιλέτα αντσούγιας, μουλιασμένα σε ζεστό νερό, στραγγισμένα και στεγνά

50 γρ. κάππαρη

25 γρ. μαύρες ελιές και 25 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φετούλες

25 γρ. κουκουνάρι (προαιρετικά)

αλάτι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες, βάζοντάς τες σε σουρωτήρι με αλάτι για 15-30 λεπτά περίπου,Ξεπλένουμε με κρύο νερό, ώστε να φύγει το αλάτι, στύβουμε με τα χέρια μας και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το σέλερι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2 με 3 λεπτά.

Ρίχνουμε και τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να σοταριστούν για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και βράζουμε μέχρι να πιει όλο το ζωμό του.

Ρίχνουμε το ξίδι και ύστερα από 1 λεπτό προσθέτουμε τις πιπεριές, τις αντσούγιες, την κάπαρη, τις ελιές και το κουκουνάρι, και τα αφήνουμε όλα να βράσουν για 3 λεπτά ακόμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σ’ ένα πυράντοχο σκεύος, το σκεπάζουμε και ψήνουμε για μία ώρα περίπου.

Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή κρύο, γαρνιρισμένο με φυλλαράκια μαϊντανού.

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Αυτά είναι τα πιο κομψά λευκά sneaker που θα φοράς όλη μέρα.

Ποιος είπε ότι το άνετο δεν μπορεί να είναι κομψό;

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.