Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μεθυσμένο κοτόπουλο με κρασί Marsala και ντοματίνια

Ο επιδόρπιος οίνος από τη Σικελία χαρίζει σ' αυτό το πιάτο τη γλύκα του.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια

3 κ.σ. βούτυρο, κομματιασμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 φλ. κρασί Marsala

1 κ.γ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς τα κόκαλα και πέτσα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/3 φλ. αλεύρι

1 κ.γ. μπαχαρικά της αρεσκείας σου

1-2 φλ. ντοματίνια

φρέσκος μαϊντανός

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις 1 κ.σ. βούτυρο σε μέτριο ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνεις τα μανιτάρια και σοτάρεις για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

2. Προσθέτεις το σκόρδο και το κρασί και τα αφήνεις να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μετά από 15-20 λεπτά, όταν το μείγμα θα έχει αρχίσει να πήζει, ρίχνεις το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. 

3. Κόβεις το κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους 2 περίπου εκ., για να μαγειρευτεί πιο ομοιόμορφα. 

4. Αναμειγνύεις το αλεύρι, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι σε ένα ρηχό μπολ. Περνάς τις λωρίδες κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές να καλυφθούν από το μείγμα.

5. Ζεσταίνεις τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα άλλο, μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζεις το κοτόπουλο για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέσα-έξω.

6. Προσθέτεις το μείγμα των μανιταριών και του κρασιού στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Ρίχνεις τα ντοματίνια και σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσουν. Γαρνίρεις με φρέσκο μαϊντανό.

Πηγή: Pinch of Yum

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική