ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες στο φούρνο
Ένα φαγητό πλούσιο σε αρώματα και γεύση!
Υλικά για 3 μερίδες
Για τη μαρινάδα:
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. δεντρολίβανο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
3 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
6 μπουτάκια κοτόπουλο
Για τις πατατούλες:
1,5 κιλό πατάτες
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
Ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μπουτάκια. Ανακατεύουμε καλά και τα περιχύνουμε.
Τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Έπειτα ετοιμάζουμε τις πατατούλες. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε.
Από πάνω βάζουμε τα μπουτάκια και αδειάζουμε μέσα στο ταψί και τη μαρινάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 αέρα για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Καλή επιτυχία στην εκτέλεση και καλή σας όρεξη.
Πηγή: Ditucook.blogspot.gr
SELECTIONS
- 5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών
- 6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις
- 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
- 6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου