Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Light wrap ομελέτας με καπνιστό σολομό

Πεντανόστιμο και ελαφρύ!


Γεωργία Κοντού

Τι καλύτερο από το να αρχίσεις την μέρα σου με ένα καλό πρωινό, που συνδυάζει μερικά από τα αγαπημένα σου υλικά. Η ομελέτα για παράδειγμα, είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να μαγειρέψεις το πρωί γρήγορα, εύκολα και με όρεξη και ότι παραλλαγές θέλεις. Θέλω όμως να σου προτείνω μια από τις πιο ωραίες παραλλαγές που διάβασα πρόσφατα, είτε μαγειρέψεις την oμελέτα για πρωινό, είτε για μεσημεριανό στην δουλειά, καθώς το wrap ομελέτας με καπνιστό σολομό τρώγεται και κρύο. Επειδή όμως, έρχεται το καλοκαίρι και οι περισσότερες από εμάς το προσέχουν το βούτυρο, έφερα την συνταγή στα μέτρα όλων των κοριτσιών εκεί έξω. Την έκανα light.

Υλικά

1 κ.γ. λάδι

4 αυγά

2 κ.σ. light κρέμα γάλακτος

1/2 κ.γ. αλάτι

Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

100 γρ. philadelphia light (τυρί κρέμα)

50 φέτες καπνιστός σολομός

Φρέσκια ρόκα

Προετοιμασία

Χτυπάς τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Στην συνέχεια, σε μέτρια φωτιά ρίχνεις το 1 κ.γ. λάδι και το μείγμα. Επειδή θέλουμε η ομελέτα να βγει σχετικά λεπτή, αν δεις ότι το τηγάνι δεν είναι αρκετά μεγάλο, χώρισε το μείγμα στα δύο έτσι ώστε να κάνεις και δεύτερο wrap. Ύστερα, μεταφέρουμε την ομελέτα σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής και περιμένουμε 5 λεπτά (maximum) να κρυώσει. Απλώνουμε πάνω το τυρί κρέμα, τις φέτες σολομού, την φρέσκια ρόκα και τυλίγουμε. Mπορείς να το πάρεις πακέτο στην δουλειά, μπορείς να το φας επιτόπου ή μπορείς να το δώσεις στον αγαπημένο σου. Ό,τι και αν κάνεις, φρόντισε να το δοκιμάσεις άμεσα.

Από τη Margarita Grammatikou

Πηγή: Savoirville.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!