Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα τιραμισού!

Προειδοποίηση: κανένας δεν θα μπορεί να μείνει στο ένα κομμάτι.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

350 γραμ. μπισκότα σαβαγιάρ

200 γραμ. ζάχαρη άχνη

500 γραμ. τυρί μασκαρπόνε

150 ml γάλα

4 φρέσκα αυγά

100 ml κονιάκ

1 κούπα πολύ δυνατό καφέ (στιγμιαίο ή espresso)

1 γεμάτη κ.σ. κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους. Πρέπει να χτυπήσουμε πολύ καλά και για αρκετή ώρα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Ρίχνουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά να ενωθεί με την κρέμα.

Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας με πολύ απαλές και κυκλικές κινήσεις.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τον καφέ και το κονιάκ. Ζεσταίνουμε για 3 λεπτά ίσα να γίνει χλιαρό το μείγμα.

Έπειτα βουτάμε μέσα ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε στον πάτο μίας φόρμας. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.

Συνεχίζουμε με ακόμα μια στρώση σαβαγιάρ και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες. Έπειτα πασπαλίζουμε από πάνω το κακάο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Κανείς δεν θα μείνει στο ένα κομμάτι. Δοκιμάστε το!!!

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Ditucook.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!