Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπριάμ καλοκαιρινό με δενδρολίβανο

Το κλασσικό πλέον καλοκαιρινό μαμαδίσιο φαγάκι, με νότες και μυρωδιές από το γευστικότατο δενδρολίβανο.


Γεωργία Κοντού

Συστατικά:

3 ντομάτες

4 κολοκύθια

3 μελιτζάνες τσακώνικες

3 καρότα

Pixel

2 κρεμμύδια

6 κουταλιές ελαιόλαδο

3 κλωναράκια δενδρολίβανο

αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μεσαία κομμάτια.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεταλλικά χερούλια τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τις μελιτζάνες και τα σοτάρουμε  σε δυνατή φωτιά να ροδοκοκκινίσουν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το δενδρολίβανο αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 με 60 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε μία φορά και όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και σερβίρουμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί και τυρί φέτα

Καλή σας όρεξη

Από Giorgio

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

«Το πραγματικό φαγητό δεν έχει συστατικά, το πραγματικό φαγητό είναι το “συστατικό"» Jamie Oliver

O naked chef της καρδιάς μας είχε γενέθλια στις 27 Μαΐου!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

 Homemade σανγκρία με έξτρα καλοκαιρινή υφή και παιχνιδιάρικη διάθεση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 2 έως 9/6

Θα ξεπερνάτε πιο εύκολα εμπόδια που σας κρατάνε πίσω

ΜΟΥΣΙΚΗ

This is Athens: Μεγάλο closing party στον Λυκαβηττό με δωρεάν είσοδο

Την Κυριακή 2 Ιουνίου, από τις 16:00 έως τις 23:00, το πάρκινγκ του Λυκαβηττού μετατρέπεται σε ένα outdoors πάρτι με «πιάτο» την Αθήνα. Το parking του Λυκαβηττού έχει την πιο εκπληκτική και πανοραμική θέα της πόλης. Γράφει ο Κώστας Λινάρδος

CELEBS

Έτοιμη για το μαιευτήριο η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου- Τι είπε για το φύλο & τον ωροσκόπο

Μετρά αντίστροφα για τον ερχομό του δεύτερου παιδιού της