Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το σημερινό μενού έχει μια ρωσική συνταγή!

Πελμένι ή ρωσικά ραβιόλια με κιμά.


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

για τη ζύμη:

4 ποτήρια αλεύρι

1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό

3 κουταλιές σούπας λάδι

2 ασπράδια και 1 κρόκο αυγού

αλάτι

για τον κιμά:

700 γραμ. χοιρινό κιμά

300 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά 

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα τουλάχιστον. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τον κιμά αναμιγνύοντας τους κιμάδες. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο, 3-4 κουταλιές πολύ παγωμένο νερό και το δουλεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο. Ένας τρόπος είναι να ανοίξουμε ένα μεγάλο, να τοποθετήσουμε κουταλιές από το μίγμα κιμά στη μισή επιφάνεια και να σκεπάσουμε με το άλλο μισό. Μετά κόβουμε με ένα ποτήρι στο μέγεθος που θέλουμε. Άλλος τρόπος είναι να κάνουμε ένα ένα τα πελμένι ανοίγοντας φυλλαράκια, τοποθετώντας κιμά και κλείνοντας μετά. Τα βράζουμε αλλά όχι πολύ, μην παραβράσουν. Σερβίρουμε περιχύνοντας με λιωμένο βούτυρο.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;