ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Το σημερινό μενού έχει μια ρωσική συνταγή!
Πελμένι ή ρωσικά ραβιόλια με κιμά.
Υλικά:
για τη ζύμη:
4 ποτήρια αλεύρι
1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό
3 κουταλιές σούπας λάδι
2 ασπράδια και 1 κρόκο αυγού
αλάτι
για τον κιμά:
700 γραμ. χοιρινό κιμά
300 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα τουλάχιστον. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τον κιμά αναμιγνύοντας τους κιμάδες. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο, 3-4 κουταλιές πολύ παγωμένο νερό και το δουλεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο. Ένας τρόπος είναι να ανοίξουμε ένα μεγάλο, να τοποθετήσουμε κουταλιές από το μίγμα κιμά στη μισή επιφάνεια και να σκεπάσουμε με το άλλο μισό. Μετά κόβουμε με ένα ποτήρι στο μέγεθος που θέλουμε. Άλλος τρόπος είναι να κάνουμε ένα ένα τα πελμένι ανοίγοντας φυλλαράκια, τοποθετώντας κιμά και κλείνοντας μετά. Τα βράζουμε αλλά όχι πολύ, μην παραβράσουν. Σερβίρουμε περιχύνοντας με λιωμένο βούτυρο.
SELECTIONS
- Πώς να φορέσεις τα παστέλ χρώματα
- «Αν είχα πάει με όλες τις γυναίκες με τις οποίες ισχυρίζονταν οι φήμες, δεν θα είχα τον χρόνο να γυρίσω ούτε μια ταινία!» Τζορτζ Κλούνεϊ
- «Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele
- Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης