Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι

Γεύση κατευθείαν από το μποστάνι!


Γεωργία Κοντού

Μια ανθοδέσμη αλλιώτικη! Απολαμβάνεις τα άνθη με όλες τις αισθήσεις. Τα βλέπεις και παθαίνεις σιελόρροια! Τα μυρίζεις και σου έρχεται να ορμήσεις στην πιατέλα! Όταν τα αγγίξεις και τα φέρεις στο στόμα, ε, τα αφήνεις να λιώσουν αργά και βασανιστικά απελευθερώνοντας τα αρώματα των μυριστικών που κρύβουν μέσα τους σε μια έκρηξη γεύσης!

Υλικά:

Μια σακούλα του σούπερ μάρκετ κολοκυθοανθούς

2 κούπες ρύζι καρολίνα

2 κρεμμύδια

1/2 μάτσο άνηθο

1/2 μάτσο μαϊντανό

1/2 μάτσο δυόσμο

1 ντομάτα 

αλάτι, πιπέρι

λίγο κύμινο

1 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πολύ προσεκτικά πλένουμε σε λεκάνη με άφθονο νερό τους ανθούς και τους βγάζουμε να στραγγίσουν.

Αφαιρούμε τα σέπαλα, αυτά τα λεπτά που βρίσκονται ολόγυρα στο άνθος.

Ψιλοκόβουμε τα βότανα και τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τη ντομάτα.

Η ποσότητα του κύμινου που θα βάλουμε έιναι εξαιρετικά μικρή, στην άκρη του κουταλιού, να προσδίδει μόνο μια υποψία ύπαρξης.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το ρύζι μας και δυο κουταλιές από το λάδι.

Γεμίζουμε σιγά σιγά τους ανθούς με μια κουταλίτσα γέμιση στον καθένα.

Κλείνουμε με απλό τρόπο, γυρνώντας τις άκρες του ανθού προς τη μία κατεύθυνση και τοποθετούμε με αυτή την πλευρά από κάτω.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα μας.

Τοποθετούμε ένα πιάτο ανάποδα από πάνω. Ρίχνουμε νερό τόσο, όσο να σκεπάζει τους ανθούς και κατόπιν ρίχνουμε και το λάδι.Φέρνουμε σζε βρασμό σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε στο ελάχιστο δυνατό αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει για τουλάχιστον 30 -40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει πολύ καλά το ρύζι και να σωθεί το νερό.

Οι κολοκυθοανθοί σερβίρονται χλιαροί ή και κρύοι με την ιδανική συνοδεία γιαουρτιού.

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;