Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γρανίτα καρπούζι

Πιο καλοκαιρινή συνταγή δεν γίνεται!


Γεωργία Κοντού

Μία δροσιστική γρανίτα καρπούζι, που γίνεται πανεύκολα με μια μηχανή για παγωτό αλέθοντας στο μπλέντερ τη σάρκα του φρούτου

Συστατικά:

1 κιλό καρπούζι

400 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το περνάμε από μούλτι.

Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την ζάχαρη και το λικέρ και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.

Ανακατεύουμε καλά και περνάμε το μείγμα από την παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Μοιράζουμε σε τέσσερα μπολάκια και αφήνουμε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.

Tips

Μην παραμείνετε στο λικέρ μαστίχας. Δοκιμάστε όποιο σας αρέσει.

Από Giorgio

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινές δημιουργίες από τα χεράκια τους

Απολαμβάνουμε τις διακοπές του Πάσχα, φτιάχνοντας τα πιο όμορφα διακοσμητικά

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτες διακοπές μετά τον χωρισμό της

Οι φωτογραφίες με μαγιό που πόσταρε η ηθοποιός