ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Γρανίτα καρπούζι
Πιο καλοκαιρινή συνταγή δεν γίνεται!
Γεωργία Κοντού
Μία δροσιστική γρανίτα καρπούζι, που γίνεται πανεύκολα με μια μηχανή για παγωτό αλέθοντας στο μπλέντερ τη σάρκα του φρούτου
Συστατικά:
1 κιλό καρπούζι
400 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. λικέρ μαστίχα
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το περνάμε από μούλτι.
Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την ζάχαρη και το λικέρ και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
Ανακατεύουμε καλά και περνάμε το μείγμα από την παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
Μοιράζουμε σε τέσσερα μπολάκια και αφήνουμε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
Tips
Μην παραμείνετε στο λικέρ μαστίχας. Δοκιμάστε όποιο σας αρέσει.
Από Giorgio
Πηγή: Gourmed.gr
SELECTIONS
- Πώς να φορέσεις τα παστέλ χρώματα
- «Αν είχα πάει με όλες τις γυναίκες με τις οποίες ισχυρίζονταν οι φήμες, δεν θα είχα τον χρόνο να γυρίσω ούτε μια ταινία!» Τζορτζ Κλούνεϊ
- «Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele
- Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης