Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φιλετάκια κοτόπουλο με σως γιαουρτιού

Μια εύκολη συνταγή, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!


Γεωργία Κοντού

Υλικά για 4 μερίδες

μισό κιλό κοτόπουλο μπούτι φιλέτο

100 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη

50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

1 αυγό

αλάτι

πιπέρι

Για τη σως

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. μουστάρδα

Κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες τα φιλετάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε μέσα το αυγό, αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού το αυγό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε εκ νέου.

Τέλος προσθέτουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά να πάει σε όλα τα φιλετάκια. Το αυγό βοηθάει τα υλικά μας να κολλήσουν επάνω στο κοτόπουλο.

Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε τα φιλετάκια με μία μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα. Για τη σως ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπωλάκι. Καλή σας όρεξη.

Πηγή: Ditucook.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γεύση θαλπωρής με σούπα με ψητή φέτα

Κρεμώδης ζεστή και γευστική αγκαλιά σε μπολ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Ζεστό και χαλαρωτικό σαν υπέροχο πρωνό Κυριακής

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Kate Middleton: Με νέα σκούρα απόχρωση στα μαλλιά και grande look υποδέχεται την εορταστική περίοδο!

Με ένα shiny σοκολατί στον πυρετό προετοιμασίας των Χριστουγέννων!

BEAUTY TIPS

Γιατί ο καθαρισμός προσώπου ανά τετράμηνο μπορεί να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σου

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να τον βάλεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου.