Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φιλετάκια κοτόπουλο με σως γιαουρτιού

Μια εύκολη συνταγή, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!


Γεωργία Κοντού

Υλικά για 4 μερίδες

μισό κιλό κοτόπουλο μπούτι φιλέτο

100 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη

50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

1 αυγό

αλάτι

πιπέρι

Για τη σως

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. μουστάρδα

Κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες τα φιλετάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε μέσα το αυγό, αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού το αυγό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε εκ νέου.

Τέλος προσθέτουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά να πάει σε όλα τα φιλετάκια. Το αυγό βοηθάει τα υλικά μας να κολλήσουν επάνω στο κοτόπουλο.

Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε τα φιλετάκια με μία μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα. Για τη σως ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπωλάκι. Καλή σας όρεξη.

Πηγή: Ditucook.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!