Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μοσχάρι παστιτσάδα

Μια παραδοσιακή συνταγή από την όμορφη Κέρκυρα.


Γεωργία Κοντού

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μικρά κομμάτια

1/2 κιλό μακαρόνια Νο5

500 γραμ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (passata)

3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

2 κρεμμύδια τριμμένα

2 κ.σ. πελτέ

1,5 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

1/3 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο

1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/3 κ.γ. κανέλα

1/3 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

4-5 μπαχάρια

1/2 κ.γ. αλάτι

Βάζουμε το μισό από το λάδι να κάψει σε φαρδύ αντικολλητικό σκεύος και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά. Γυρίζουμε τα κομμάτια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να πάρει λίγο χρωματάκι και να μαραθεί.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον πελτέ και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε το μάτι.

Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ποτηράκι ζεστό νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1,5-2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε κάπου κάπου.

Όταν το κρέας κοντεύει να γίνει, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα τους. Μέσα τους ρίχνουμε τη σάλτσα με το μοσχάρι και τα ανακατεύουμε.

Σερβίρετε με μπόλικο τριμμένο τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μυζήθρα ξερή).

Είναι μία παραδοσιακή συνταγή από την όμορφη Κέρκυρα που φημίζεται και για την κουζίνα της. Γίνεται το ίδιο πετυχημένη και με κόκκορα αντί για μοσχάρι. Γρήγορα στην κουζίνα σας λοιπόν να τη δοκιμάσετε. Καλή σας όρεξη. 

Πηγή: Ditucook.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ