ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Λεμονάδα με φράουλες και ανθρακούχο νερό
Ό,τι πρέπει για καλοκαιρινά κεράσματα!
Υλικά:
6 λεμόνια
1-1/2 φλ. απλό σιρόπι
500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες από τα κοτσάνια τους και κομμένες στη μέση
250 ml ανθρακούχο νερό
παγάκια
δυόσμο για το γαρνίρισμα
για το σιρόπι:
1 μέρος νερό
1 μέρος ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύεις τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να έρθουν σε βράση και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
2. Στίβεις τα λεμόνια. Χτυπάς τις φράουλες στο μπλέντερ με 1/2 φλ. από το σιρόπι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
3. Αναμειγνύεις το χυμό λεμονιού, το μείγμα φράουλας, 1/2 φλ. σιρόπι και το ανθρακούχο νερό σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέτεις επιπλέον σιρόπι αν θέλεις το χυμό πιο γλυκό. Ρίχνεις παγάκια.
4. Σερβίρεις τη λεμονάδα παγωμένη, με επιπλέον παγάκια σε κάθε ποτήρι και ένα κλωναράκι δυόσμο για γαρνιτούρα.
Πηγή: Life's Ambrosia
SELECTIONS
- «Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη
- 5 αντιηλιακά με χρώμα που θα σου λύσουν τα χέρια αυτό το καλοκαίρι
- 5 κοινά λάθη που κάνεις στο μανικιούρ και το πεντικιούρ και καταστρέφουν την ποιότητα των νυχιών σου
- Cannes 2024: 6 λαμπερές εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση στο red carpet της εκκίνησης του φεστιβάλ