Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κολοκυθοανθοί και κολοκύθια γεμιστά

Ένα καλοκαιρινό και πεντανόστιμο πιάτο! 


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

10 στρογγυλά κολοκυθάκια

30 ή όσους βρείτε κολοκυθοανθούς (εγώ που δε βρήκα αρκετούς γέμισα με την περισσευούμενη γέμιση 2-3 ντομάτες)

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

2 κρεμμύδια

1/2 κούπα ρύζι καρολίνα

1 μικρό μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλατοπίπερο και λίγο κύμινο

για το αυγολέμονο: 2-3 λεμόνια και 2 αυγά

Πλένουμε τα λαχανικά μας.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.

Παίρνουμε το ρύζι και τον κιμά και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα όπου τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και μια ιδέα κύμινο.

Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού αδειάζουμε τα κολοκύθια, αφού πρώτα κόψουμε και κρατήσουμε μια φέτα για καπάκι.

Γεμίζουμε τα κολοκύθια με το κουταλάκι ή με το χέρι μας, αν μας βολεύει καλύτερα!

Γεμίζουμε λοιπόν την κατσαρόλα μας και ανάλογα τη χωρητικότητα του σκεύους ή συμπληρώνουμε με τα κολοκυθολούλουδα ή τα βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα.

Τα κολοκυθολούλουδα τα καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τις ακρούλες τριγύρω από το λουλούδι.

Γεμίζουμε τα κολοκυθολούλουδα με τη γέμιση και τα κλείνουμε γυρνώντας προς τα μέσα τα πέταλα.

Αραδιάζουμε στην κατσαρόλα τα γεμισμένα κολοκυθολούλουδα. Εγώ όπως σας είπα γέμισα και μερικές ντομάτες γιατί μου περίσσεψε η γέμιση. Προσθέτουμε νερό ως τη μέση της κατσαρόλας και 1/2 ποτήρι λάδι, τα καπακώνουμε με ένα πιάτο για να μη χορεύουν και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Προσέχουμε να συμπληρώσουμε νερό αν σωθεί γιατί το χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε αυγολέμονο.

Έτοιμο το πιάτο μας, καλοκαιρινό και πεντανόστιμο! 

Όταν γεύομαι τους κολοκυθοανθούς, αυτομάτως το μυαλό μου συνδέεται με τα δικά μου σύμβολα του καλοκαιριού: την ευλογημένη σκιά του πεύκου στο πατρικό μου με τα τζιτζίκια να χαλάνε τον κόσμο και την αλμύρα της θάλασσας.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30