ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κοτόπουλο με πατάτες και κρέμα γάλακτος στο φούρνο
Ή πώς θα καλομάθεις τον ουρανίσκο σου με απλά υλικά!
Υλικά:
3-4 μέτριες πατάτες με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες και κομμένες σε κυβάκια
500 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
4 φέτες μπέικον, καβουρδισμένο και κομμένο σε λωρίδες
1 1/2 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φέτες
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψί ή ένα πυρέξ.
2. Αραδιάζεις τις μισές πατάτες στο ταψί. Απλώνεις από πάνω το κοτόπουλο ομοιόμορφα.
3. Πασπαλίζεις με 1/4 κ.γ. αλάτι και άλλο τόσο πιπέρι. Απλώνεις το μισό μπέικον, 1/2 φλ. από το τυρί και τα μισά κρεμμυδάκια.
4. Καλύπτεις το μείγμα με τις υπόλοιπες πατάτες, συνεχίζεις με το υπόλοιπο μπέικον, ακόμη 1/2 φλ. τυρί, τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια, το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνεις με κρέμα γάλακτος και προσθέτεις σε όλη την επιφάνεια τα κομματάκια βουτύρου.
5. Καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύεις για 1 ώρα. Ξεσκεπάζεις το φαγητό και συνεχίζεις το μαγείρεμα για ακόμη 30 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά του ψησίματος πασπαλίζεις με το υπόλοιπο 1/2 φλ. τυρί και συνεχίζεις το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει. Σερβίρεται ζεστό.
Πηγή: Delicious As It Looks
SELECTIONS
- Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;
- Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens
- 5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ