Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπουγάτσα σοκολάτα

Φτιαγμένη με αφράτη σφολιάτα και σοκολατένια γέμιση για αλλαγή, ζεστή ζεστή όπως θα βγει από το φούρνο θα κάνει τη μέρα να ξεκινήσει γλυκά και θα ζαχαρώσει όλη την εβδομάδα!


Γεωργία Κοντού

Υλικά για 8 άτομα 

2 φύλλα σφολιάτας

Για την κρέμα της γέμισης

500ml γάλα

50γρ. σιμιγδάλι ψιλό

30γρ. αλεύρι

2 αβγά

80γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη και κακάο

Εκτέλεση

1. Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί να γίνει ρευστό το μείγμα. Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μείγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα.

2. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Εκτός φωτιάς ανακατεύετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα κι όταν λιώσει και ομογενοιηθεί, αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο.

3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο  της σφολιάτας και το στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι που θα το χωράει  με άνεση. Εναλλακτικά στρώνετε το ταψί σας με λαδόκολλα. Απλώνετε στη μισή επιφάνεια του φύλλου την κρέμα δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο, αφήνοντας τριγύρω ένα περιθώριο δύο δαχτύλων το οποίο βρέχετε με λίγο νερό για να κολλήσει καλύτερα η ζύμη στη συνέχεια. Φέρνετε την άδεια πλευρά του φύλλου πάνω από τη γέμιση, γυρίζετε και πατάτε τη ζύμη γύρω γύρω να στερεωθεί. Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετείτε δίπλα αφήνοντας κενό για να μην κολλήσει. Αλείφετε τις μπουγάτσες με λίγο νερό, τις τσιμπάτε με πιρούνι και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

4. Τις σερβίρετε ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κακάο και κόβοντας την καθεμιά στα τέσσερα, χαράζοντας ένα σταυρό στο κέντρο της καθεμιάς.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή