ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κοκτέιλ με φράουλες και ρούμι
Mπορείς να αντικαταστήσεις το ρούμι με βότκα. Στην υγειά σου!
Γεωργία Κοντού
Υλικά για δύο μερίδες:
1 φλ. (250ml) νερό καρύδας
1 φλ. (250ml) φράουλες σε φετούλες
3 κ.σ. σιρόπι ζάχαρης ή αγαύης
ένα σφηνάκι (ή όσο θέλεις) λευκό ρούμι
Εκτέλεση:
1. Φτιάξε το σιρόπι ζάχαρης: Βράσε ζάχαρη και νερό μαζί, σε αναλογία 1:3, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Αποθήκευσε σε ένα γυάλινο βάζο και για μελλοντική χρήση.
2. Ανακάτεψε σε ένα μπλέντερ το νερό καρύδας, τις φράουλες, το σιρόπι και το ρούμι. Αν είσαι αρκετά τυχερή να έχεις φρέσκια καρύδα σπίτι σου, άνοιξέ τη στη μέση και αφαίρεσε το νερό.
3. Σέρβιρε με άφθονο πάγο.
Πηγή: Drizzle & Dip