Skip to main content

00_Pets n

ΑΥΤΕΣ οι 5 συμβουλές θα κάνουν το κατοικίδιό σου πιο χαρούμενο από ποτέ

Ευτυχισμένοι... μαζί!


Φύλλις Νικολάου

Τι είναι άραγε ευτυχία; Μην είναι ένα κομμάτι ελβετικής σοκολάτας που λιώνει αργά στο στόμα ή η ζεστή αγκαλιά του συντρόφου σου; Ή μήπως είναι η σχεδόν παροξυσμική αντίδραση χαράς του λατρεμένου σου κατοικίδιού, όταν επιστρέφεις στο σπίτι από τη δουλειά (ή την έξοδο); Αν διαβάζοντας την τελευταία πρόταση, ένιωσες κάτι να σκιρτά μέσα σου, συνέχισε να διαβάζεις! Γιατί; Παρακάτω θα βρεις 5 πράγματα που θα βοηθήσουν το κατοικίδιό σου να ζήσει καλύτερα!

1. Σε (αυστηρή) δίαιτα. Κι όμως, μπορείς να αυξήσεις το προσδόκιμο ζωής του κατοικίδιου σου έως και 2 χρόνια, απλά μειώνοντας τις θερμίδες που καταναλώνει. Προτού το βάλεις σε πρόγραμμα, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τον κτηνίατρό του σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Σε γενικές γραμμές, προσπάθησε να περιορίσεις κατά 30% την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων του. Έξυπνο tip: Για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, μπορείς να υπολογίζεις κάθε μερίδα φαγητού που του σερβίρεις με μια μεζούρα μαγειρικής.

2. Ώρα για παιχνίδι. Κράτησε το κατοικίδιο σου απασχολημένο και ευτυχισμένο με ένα απλό παιχνίδι. Αγόρασε στο σκύλο σου ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορεί να δαγκώνει χωρίς να βλάπτει τα δόντια του (π.χ. τύπου Kong). Αν πάλι έχεις γάτα, κάνε την πιο χαρούμενη χαρίζοντας της ένα ονυχοδρόμιο ή ένα απλό κουβάρι νήμα. 

3. Βγάλ΄την καθαρή! Αν θέλεις να προστατεύσεις τη γάτα σου από διάφορες ασθένειες -και συγκεκριμένα από νόσους που σχετίζονται με το ουροποιητικό σύστημα, καλό είναι να καθαρίζεις το δοχείο που τοποθετείς την άμμο της. Μια φορά την εβδομάδα, φρόντισε να το αδειάζεις και να το καθαρίζεις διεξοδικά με χλωρίνη.

4. Στον δρόμο. Μην αμελείς να βγάζεις το σκύλο για βόλτα, τουλάχιστον 10-15 λεπτά κάθε μέρα. Αυτή η συνήθεια, άλλωστε, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις και τη γραμμή σου! Όσο για την γάτα σου, (ξε)τρέλανέ την αφήνοντας την ελεύθερη να κυνηγήσει το παιχνίδι που έχει βάλει στο μάτι, για πέντε λεπτά καθημερινά. 

5. Δείξε τα δόντια του. Μια φορά την εβδομάδα, αφιέρωσε λίγη ώρα για να καθαρίσεις καλά τα δόντια του κατοικίδιού σου. Κι όμως, 1-2 λεπτά αρκούν για να καταπολεμήσεις την εμφάνιση πλάκας και ουλίτιδας και να περιορίσεις πιθανές αιματολογικές μολύνσεις και τυχόν καρδιαγγειακά προβλήματα. Θα χρειαστείς μόνο μία πλαστική οδοντόβουρτσα (την οποία μπορείς να προμηθευτείς από κάποιο pet shop ή από τον κτηνίατρό του) και μία οδοντόκρεμα με κάποια γεύση που να του αρέσει.

Διαβάστε επίσης

00_Pets n

Επιστρέφει η γάτα όταν χαθεί;

Η γάτα που εξαφανίστηκε: 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν χαθεί το κατοικίδιό σου

00_Pets n

Παιδί και κατοικίδιο: ΑΥΤΑ πρέπει να προσέξεις

...για να είναι όλοι ασφαλείς! 

00_Pets n

Πώς κόβουμε τα νύχια του κατοικιδίου μου;

Μη φοβάσαι να το κάνεις. Απλά διάβασε πώς.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της