Skip to main content

PETS

Σκέφτεσαι να αφήσεις το σκυλάκι σου σε ξενοδοχείο ζώων;

4 πολύ σημαντικά θέματα, στα οποία πρέπει να δώσεις προσοχή


Νίκος Κοντομήτρος

Ένα μεγάλο θέμα (πρόβλημα, δίλημμα – μπορείς να το πεις και έτσι) το οποίο καλούμαστε πολύ συχνά να αντιμετωπίσουμε εμείς οι κάτοχοι κατοικίδιου είναι αν το ζωάκι μας θα έρθει μαζί μας διακοπές ή όχι.

Αρκετά συχνά καταλήγουμε στο να αφήσουμε το σκυλάκι ή το γατάκι μας σε μία πανσιόν (ξενοδοχείο, δηλαδή) ζώων. Όμως, και αυτό (πίστεψε με) θέλει την προσοχή του.

Αν επιλέξεις αυτή τη μέθοδο, τότε πρέπει να βεβαιωθείς ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο τηρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

#1 Ζήτα να δεις όλους τους χώρους (παραμονής ζώου, υποδοχής, μαγειρείο), προκειμένου να βεβαιωθείς ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής. Άλλωστε, η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά.

#2 Έλεγξε προσεκτικά τα δωμάτια του σκύλου. Κάνοντας τον απαραίτητο έλεγχο, θα ανακαλύψεις αν ο σκυλάκος σου θα κοιμηθεί σε δωμάτιο με αυλή ή σε ένα απλό δωμάτιο 2Χ2. Έλεγξε επίσης αν οι χώροι είναι κλιματιζόμενοι  και αν η αυλή έχει σκιά. Τα πιάτα του νερού είναι γεμάτα; Το νερό είναι φρέσκο ή φωνάζει από μακριά last year;

#3 Σκάναρε τη συμπεριφορά του προσωπικού. Διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία, γνώση και τεχνογνωσία; Συμπεριφέρονται με τρυφερότητα απέναντι στα ζώα ή απλά διεκπεραιώνουν την εργασία τους; Είναι στοργικοί; Αγαπάνε τη δουλειά τους;

#4 Πριν φύγεις, ρίξε μία ματιά στο κτηνιατρείο. Η κτηνιατρική φροντίδα στα ξενοδοχεία ζώων είναι υποχρεωτική από το νόμο. Η τρέχουσα νομοθεσία υποχρεώνει τα καταλύματα να είναι εφοδιασμένα με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Μυστικό Tip: Για να μη στεναχωρηθεί πολύ το κατοικίδιο σου, φρόντισε να επισκεφθείς το συγκεκριμένο χώρο 2 φορές, προτού το αφήσεις για τις διακοπές σου!

Διαβάστε επίσης

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

PETS

5 σκύλους θεραπείας για επιβάτες με προβλήματα άγχους απέκτησε το αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης

Τα πέντε σκυλιά βρίσκονται στο αεροδρόμιο και με τα χάδια και τα φιλιά τους βοηθούν τους επιβάτες που δυσκολεύονται να διαχειριστούν το άγχος για την πτήση τους

PETS

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – σώσε μια ζωή υιοθετώντας την

Το να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο ζωάκι σου προσφέρει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.