Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το σύγχρονο μάρμαρο είναι το τσιμέντο

Στη νέα έκθεση της Allysson Vieira στην γκαλερί The Breeder, τα γλυπτά είναι εμπνευσμένα από τα αρχαιοελληνικά ευρήματα αλλά φτιαγμένα από υλικά του σήμερα.


Γεωργία Κοντού

Θα ήθελα να δω την ατομική έκθεση της Allyson Vieira στην Ελλάδα, που εγκαινιάστηκε χτες (27/08), στην γκαλερί The Breeder. Η Νεοϋορκέζα καλλιτέχνιδα, στη διάρκεια ενός καλοκαιρινού residence στην Αθήνα, δημιούργησε γλυπτά και βίντεο που φέρουν επιρροές από τις πολυετείς εξερευνήσεις της σε ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους. Με έμπνευση λοιπόν τη συνύπαρξη των αρχαίων μνημείων με ενδείξεις πιο πρόσφατης ανθρώπινης εργασίας, στα γλυπτά της χρησιμοποίησε σύγχρονα οικοδομικά υλικά, όπως τσιμέντο, τούβλο, μέταλλο, γυαλί και γύψο. Είναι τα υλικά που θα ανακαλύψει ο μελλοντικός αρχαιολόγος στα ερείπια κτιρίων του 21ου αιώνα.

Info: Έως 27/09, Τρίτη-Σάββατο 12-18.00, The Breeder, Ιάσονος 45, Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.