Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυταράς-Φασιανός στη Roma Gallery

Η κοινή έκθεση δυο πολύ σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων, με τα έργα τους σε διάλογο



Δημήτρης Μυταράς  και Αλέκος Φασιανός

«Δύο κορυφαίοι πυλώνες της σύγχρονης ανθρωποκεντρικής ζωγραφικής»

Έργα σε διάλογο, θα μπορούσε να πει κάποιος. Τα έργα δυο εμβληματικών δημιουργών, του Δημήτρη Μυταρά και του Αλέκου Φασιανού, που  όπως αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά "συμπαρουσιαζόμενα  στον συγκεκριμένο χώρο της γκαλερί, δίνουν την δυνατότητα στους θεατές να συμμετάσχουν σε έναν άτυπο διάλογο, με βάση τις έννοιες της «θεατρικότητας» που, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας τους, τις διαπραγματεύεται.

Οι μορφές του Δημήτρη Μυταρά λειτουργούν ως πρόσωπα και ταυτοχρόνως προσωπεία. Μέσα από τη «δραματουργική» αμφισημία τους, αποτυπώνουν όψεις του εφήμερου και της διάρκειας, της επιθυμίας και της αναπόλησης, της καθημερινότητας και του ονείρου.

Ελκυστικές κι αινιγματικές καθώς εμφανίζονται, σε μια «θεατρικού» τύπου εικαστική αυλαία, ισορροπούν παράδοξα ανάμεσα στην πραγματικότητα και στην ουτοπία, διεγείροντας στον θεατή νέες κάθε φορά προκλήσεις.

Ο Αλέκος Φασιανός γεφυρώνει με άλματα, μέσα από τις δικές του υποβλητικά δυναμικές μορφές, την ζωτικότητα μιας «παραμυθίας». Οι μορφές του, μέσα από την υιοθεσία μιας απροκατάληπτης κι ασυμβίβαστης παιδικής ματιάς που ξέρει να ονειρεύεται, «σωματοποιούν» δραματουργικά και μυθοπλαστικά την συνάντηση Ανατολής και Δύσης. Η συνάντηση αυτή γίνεται στην αυλαία –θαρρεί κανείς- ενός θεάτρου σκιών.

Οι εκρηκτικής έντασης φιγούρες του, αναχωρούσες κι αεροστατικές, καθημερινές και διαχρονικές, γεμάτες εσωτερικό φως και χρώμα, κυριαρχούν με παλμό στον χωροχρόνο τους, αποκαθηλώνοντας ταυτοχρόνως το εκτόπισμά τους"

 

Roma Gallery

Ρώμα 5 Κολωνάκι

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

21/7 Full Moon Sleepover στο ΚΠΙΣΝ

To Full Moon Sleepover υποδέχεται την Πανσέληνο του Ελαφιού!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Παρουσίαση του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2024, που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας

30 Αυγούστου με 26 Σεπτεμβρίου - 49 χρόνια συμπληρώνει εφέτος το Φεστιβάλ Αισχύλεια, ένα φεστιβάλ-θεσμός της Ελευσίνας 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

O Ευθύμης Φιλίππου και η Αγγελική Παπούλια στις 18 έως 22 Ιουλίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής 

Παρουσιάζοντας την παράσταση Ετυμολογίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral