Ακριβή μου Alice Munro!

Στις αποσκευές των διακοπών μου θα βάλω τη νέα συλλογή διηγημάτων της Νομπελίστριας Alice Munro, «Ακριβή Μου Ζωή», που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά.

Γεωργία Κοντού

Ένας στρατιώτης που επιστρέφει στην πατρίδα από τον πόλεμο και αποφεύγει –με απροσδόκητο τρόπο και για ανεξήγητο λόγο– να δει τη μνηστή του. Μια πλούσια κληρονόμος που έρχεται αντιμέτωπη με τον εκβιασμό. Μια μητέρα που διαπράττει μοιχεία πλάι στο παραμελημένο παιδί της. Ένας πατέρας τσακισμένος από τις ενοχές. Αυτοί είναι μερικοί από τους ήρωες της νέας συλλογής διηγημάτων της Alice Munro «Ακριβή Μου Ζωή», που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά.

Οποιοσδήποτε από εμάς θα μπορούσε να είναι ήρωας της  της διηγηματογράφου από τον Καναδά η οποία βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2013. Η συγγραφέας εδώ και δεκαετίες αντλεί ιστορίες από το σύμπαν της καθημερινότητάς της και τις αφηγείται φαινομενικά απλά, αλλά με συναισθηματικό βάθος. Μάλιστα έχει χαρακτηριστεί «θηλυκός Τσέχοφ», μεταξύ άλλων, για «την εμμονή της με το πέρασμα του χρόνου, την ψυχολογική οξυδέρκειά της, τον δευτερεύοντα ρόλο των γεγονότων στις ιστορίες της και την τοποθέτηση των ιστοριών της σε μικρές, επαρχιακές πόλεις» όπως έχει γράψει ο συγγραφέας Γκάραν Χόλκομπ. Αξίζει πραγματικά να την ανακαλύψεις.

Η "Ακριβή μου ζωή" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares