Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα θα παρακολουθήσουμε μια σύντομη ιστορία για την κρίση

Το έργο "T.I.N.A." παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ "Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque".


Γεωργία Κοντού

Ένα πολύ επίκαιρο έργο θα δούμε απόψε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: το "T.I.N.A." του Σιμόν Γκρανζά αφηγείται μια ιστορία για την οικονομική κρίση. Παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου "Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque", μια συνεργασία του ΙΜΚ και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Pixel
Pixel

Το έργο αναζητά τα αίτια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ, στην κατάρρευση της Lehman Brothers και της αγοράς της στεγαστικής πίστης, για να φτάσει μέχρι την οργανωμένη χρεοκοπία ολόκληρων κρατών. Με τη μορφή ενός πολιτικού καμπαρέ, στήνεται με κέντρο τρεις ηθοποιούς-αφηγητές που συντονίζουν τη ροή της αφήγησής του και εναλλάσσει σύντομα σκετς με διαφορετικούς συνήθως πρωταγωνιστές, που παρουσιάζουν διάφορα επεισόδια της ιστορίας της κρίσης. Η μετάφραση είναι της Έφης Γιαννοπούλου και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη.

Το "T.I.N.A." ανήκει σε αυτό το είδος που αποκαλείται "πολιτικό θέατρο", το οποίο επιχειρεί να χωρέσει το μεγάλο κάδρο της Ιστορίας στο κάδρο της σκηνής. Το φεστιβάλ "Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque" θα συνεχιστεί μέχρι τέλη Μαΐου με πέντε ακόμη έργα.

Στις 21.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος.

Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία ιδρύματος, τηλ. στο 210 4318579, www.mcf.gr, Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσματζόγλου) και σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet. 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Κ. Π. Καβάφης: «…που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός» στην Στέγη, με την καλλιτεχνική υπογραφή του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Το Σάββατο 25 Μαΐου μια μοναδική συναυλία έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Τι σειρές θα δούμε αυτό το καλοκαίρι;

The Bear, Bridgerton, House of the Dragon και Doctor Who επιστρέφουν, σε ένα από τα συναρπαστικότερα τηλεοπτικά καλοκαίρια!  Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Χαμένοι στη μετάφραση: 8 ξένες λέξεις και φράσεις που δεν έχουν ελληνική μετάφραση

Από μία απογευματινή βόλτα στο κέντρο της πόλης με φίλους μέχρι την απόλαυση καφέ και μπύρας μία ηλιόλουστη μέρα, 8 λέξεις που έρχονται από διαφορετικές χώρες του κόσμου και δεν μεταφράζονται στα ελληνικά.

Προτεινόμενα

CELEBS

Nemo: Αυτό είναι το non-binary φαβορί για τη νίκη στη Eurovision!

Με το «Code» μιλάει για το ταξίδι προς την ανακάλυψη της ταυτότητάς του