Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Προορισμός (που ονειρευόμαστε) για σήμερα: Santorini Arts Factory

Αν αυτό το θέμα σε βρίσκει (τυχερή!) στη Σαντορίνη, μη χάσεις τον κύκλο εκθέσεων "Removement" στο Εργοστάσιο Τεχνών του νησιού (SAF).


Γεωργία Κοντού

Άρχισε μόλις πέρυσι και ήδη τείνει να γίνει θεσμός. Ο λόγος για το φεστιβάλ του Santorini Arts Factory (SAF), του ατμοσφαιρικού, πέτρινου Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης στην παραλία Βλυχάδας, που άνοιξε τις πόρτες του πιλοτικά το καλοκαίρι του 2014 φιλοδοξώντας να αναδειχθεί σε πυρήνα πολιτιστικής δράσης του νοτίου Αιγαίου και μάλλον τα κατάφερε.

Pixel
Pixel

Φέτος ξεκίνησε στις 13/6 με έναν κύκλο εικαστικών εκθέσεων με τίτλο "Removement" στους χώρους του αναπαλαιωμένου εργοστασίου Τομάτας «Δ. Νομικός», όπου καταξιωμένοι και νέοι σύγχρονοι καλλιτέχνες (ο Zilvinas Kempinas, ο Γιώργος Μαραζιώτης, η Στέλλα Μπολωνάκη, οι Γεωργία Δαμιανού, Όλγα Μπογδάνου, Άννα Μαρία Σαμαρά και φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας) συνδέουν έννοιες, εικόνες, ήχους, φως και σώματα επιχειρώντας να καταγράψουν και να ερμηνεύσουν την αέναη κίνηση στην οποία βρίσκεται το νησί από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη εκδηλώσεις, όπως μια συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη (27/7), η παράσταση "Κατερίνα" του Αύγουστου Κορτώ (17-18/8) και ένα live από τους Έλλη Πασπαλά και Vassilikos (19/8). Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται φέτος στις 5/9. 

Περισσότερες πληροφορίες: www.santoriniartsfactory.gr

santoriniartsfestival1.jpg

Έργο του Zilvinas Kempinas

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

15 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Κωμωδίες, δραματικές ταινίες και ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, που θέτουν τη μητρότητα και κάθε πτυχή της στο προσκήνιο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Κ. Π. Καβάφης: «…που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός» στην Στέγη, με την καλλιτεχνική υπογραφή του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Το Σάββατο 25 Μαΐου μια μοναδική συναυλία έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Τι σειρές θα δούμε αυτό το καλοκαίρι;

The Bear, Bridgerton, House of the Dragon και Doctor Who επιστρέφουν, σε ένα από τα συναρπαστικότερα τηλεοπτικά καλοκαίρια!  Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 13 Μαΐου

Προσπαθήστε να ξαναβρείτε την εσωτερική σας αρμονία

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

15 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Κωμωδίες, δραματικές ταινίες και ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, που θέτουν τη μητρότητα και κάθε πτυχή της στο προσκήνιο.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή