30 μικρά έργα τέχνης στο Κέντρο της Αθήνας!

Δες τα εδώ και φωτογράφισε τα downtown

Νίκος Κοντομήτρος

Αν βγήκες σε κάποιον κεντρικό δρόμο της πόλης αυτής το ΣΚ, τότε σίγουρα τα είδες. Σαν να μπήκε λίγο χρώμα στη ζωή (και στους δρόμους) μας. Ο καιρός άνοιξε και, σα φυσικό επακόλουθο, η διάθεση μας βρίσκεται στα ύψη. Και ας είναι Δευτέρα σήμερα. Βέβαια, για να (σου) είμαι ειλικρινής, σημαντικό ρόλο σε αυτή την αλλαγή έπαιξαν και αυτά τα μικρά, αλλά σπουδαία έργα τέχνης, που παρατήρησα, σήμερα το πρωί στο κέντρο.

Μιλάω, για τα νέα, πολύχρωμα, ΚΑΦΑΟ, τα μικρά «ντουλάπια» (για να καταλάβεις και εσύ και εγώ περί τίνος πρόκειται), με τα οποία ο ΟΤΕ μας διευκολύνει την επικοινωνία.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όχι ένα, όχι δύο, αλλά 30 ΚΑΦΑΟ στο Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων μετατράπηκαν σε ζωγραφικό καμβά.

Πρόκειται για τέχνη. Για street art. Για μοντέρνα, pop τέχνη. «Athens Urban Gallery» ονομάζεται. 40 καλλιτέχνες επελέγησαν από την ανοιχτή πρόκληση του δήμου Αθηναίων για να μετατρέψουν σε έργα τέχνης τους γνωστούς μας υπαίθριους κατανεμητές τηλεφωνίας. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης καθαρισμού όψεων του «This is Athens – Polis» και ένα από τα πιο κεντρικά σημεία είναι στη συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής, ίσως το σταυροδρόμι με τα περισσότερα ΚΑΦΑΟ. 

Τα περισσότερα ζωγραφισμένα «διαμαντάκια» θα τα βρεις στους κάθετους δρόμους της οδού Σταδίου, από την οδό Σοφοκλέους, μέχρι και την Πλατεία Συντάγματος.

Πυλώνας όλης της προσπάθειας είναι ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, «Athens Partnership», με τη συμβολή αρκετών ιδιωτικών και δημοσίων φορέων. Και, επειδή μία εικόνα, ισούται με χίλιες λέξεις, take a look:

akafaofour.jpg

 

akafaothree.jpg

 

akafaotwo.jpg

 

akafao.jpg

Τα υπόλοιπα; Στο Κέντρο της ΑΘήνας!

**Πηγή Φωτογραφιών: Δήμος Αθηναίων & iefimerida.grAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares