Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Στα ύψη η λίμπιντο των «δεξιών» (εν όψει των εκλογών)!

.(επίσης) .. άλλον ερωτευόμαστε και άλλον παντρευόμαστεΙδιαίτερα ανεβασμένη είναι η λίμπιντο των «δεξιών» ψηφοφόρων σε σχέση με αυτήν των «αριστερών» εν όψει των επερχόμενων εκλογών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών. Η εργασία αυτή, έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης (Ιούνιος 2019), η οποία έδειξε ότι η εκλογική μάχη μεταφράζεται σε αύξηση των ερωτικών επιδόσεων, ανεξάρτητα από το «χρώμα» των ψηφοφόρων.

Pixel

Στην παρούσα έρευνα*, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 600 ατόμων ηλικίας 18-54  ετών από όλη την Ελλάδα, οι ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, πήγαν ένα βήμα πιο πέρα, επιχειρώντας να καταγράψουν ποιοι είναι οι πιο «ανεβασμένοι» σεξουαλικά με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις τους.

aaasexyin.jpg


Από τα ευρήματα φαίνεται πως όσο πιο δεξιά βρίσκονται οι απόψεις, τόσο πιο ερωτικά βρίσκονται οι επιδόσεις, με τουλάχιστον 20% περισσότερους πολίτες να εμφανίζουν αυξημένη λίμπιντο, επειδή ίσως βλέπουν πιο αισιόδοξα τη νίκη της παράταξής τους.

Από το σύνολο των συμμετεχόντων, οι 310 (51,67%) ψήφισαν δεξιά στις ευρωεκλογές, ενώ οι 350 (58,33%) παρατήρησαν αύξηση της ερωτικής τους διάθεσης μετά το πέρας τους.

«Ο κόσμος δεν είναι παρά ο αντικατοπτρισμός των όσων συμβαίνουν στον έρωτα, έλεγε ο M. Proust και αυτό επιβεβαιώνει και η έρευνά μας. Οι δεξιοί πολίτες βλέπουν νίκη και στην πολιτική αλλά και στο κρεβάτι τους κι έτσι εξηγείται πως με σημαντική διαφορά οι επιδόσεις τους είναι πιο ψηλά από απ’ ό,τι αυτές των αριστερών», τονίζει ο Δρ Κωνσταντινίδης.

aaaavedonin.jpg


Το πάθος και ο ανταγωνισμός στον πρωτόγονο εγκέφαλο των ανθρώπων, με τον οποίο κάνουν σεξ, μεταφράζεται σε αύξηση της ντοπαμίνης, της ορμόνης της επιθυμίας άρα και των επιδόσεων στον έρωτα και στο σεξ.

aaasexyinss.jpg

Η μάχη για την εξουσία, όπως και η μάχη για την συνουσία των ανθρώπων είναι περισσότερο ορμικά φαινόμενα παρά λογικά, καθώς ελέγχονται από το πάθος και την πρωτόγονη ανάγκη επιβίωσης. Ο έρωτας, η αναπαραγωγή και ο φόβος είναι  κληρονομιές των γονιδίων μας εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Η απλή εξίσωση του stress “flight or fight” σύμφωνα με τον διάσημο Έλληνα καθηγητή Χρούσο, είναι η αιτία που ζούμε, που γεννιόμαστε και κάνουμε παιδιά (όχι τόσα πολλά σήμερα), αλλά αυτές είναι οι βασικές εντολές της φύσης.

aaasexyinsid.jpg


«Φοβόμαστε και φεύγουμε από τον κίνδυνο ή μένουμε και αγωνιζόμαστε για να σωθούμε. Οι δεξιοί στη μάχη αυτή μοιάζει να είχαν περισσότερο ανάγκη τη νίκη από τους αριστερούς, που η μακροχρόνια σχέση με την εξουσία μετέτρεψε τον… έρωτα σε γάμο με συνοικέσιο, αφού οι αριστερές ιδέες έχουν πάντα ως βάση την έχθρα για την εξουσία ή έστω την προσπάθεια απελευθέρωσής τους από τα συντηρητικά αντανακλαστικά που κουβαλά κάθε μορφή σταθεράς και εξουσίας» αναφέρει ο Δρ Κωνσταντινίδης.

Το «διαζύγιο» με την εξουσία

Η άλλη πιθανή αιτία είναι πως η κατάκτηση κάθε μορφής σταθερής σχέσης με την εξουσία, τόσο στον έρωτα όσο και στην πολιτική, φτάνει σε ένα σημείο κόπωσης, αφού η πραγματικότητα όσο απέχει από το όραμα και την φαντασία, τόσο πιο απεχθής γίνεται και κουράζει αυτούς που την διαχειρίζονται, όχι αυτούς που την διεκδικούν.

aaasexyinsi.jpg


Ο Μάρκος Αυρήλιος έλεγε πως δυστυχώς οι πιο ικανοί να διεκδικήσουν την εξουσία είναι και οι πλέον ακατάλληλοι να την διατηρήσουν...

Είναι επίσης πασίγνωστη ιστορική εμπειρία πως τις εκλογές δεν τις κερδίζει η αντιπολίτευση, απλά τις χάνει η κυβέρνηση που κούρασε με την εφαρμογή της πολιτικής, αφού η πράξη είναι γνωστό πως δεν έχει οραματικό στοιχείο, είναι μια βίαιη σχεδόν επιβολή μέτρων που συνήθως ενοχλούν τους πολίτες στο σύνολό τους.

Ο γάμος ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις που είναι ο έρωτας ή έστω το οικονομικό συμφέρον αλλά είναι γνωστό πόσο η προσγείωση στην πραγματικότητα της πραγματικής ζωής οδηγεί σε συγκρούσεις και διαζύγια... σχολιάζει ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Χρήστος Φλιάτουρας.

Κάπως έτσι είναι και στην πολιτική,  οι διεκδικητές ονειρεύονται πως θα αλλάξουν τα πάντα και υπόσχονται σχεδόν παραπάνω και από τα πάντα, αλλά η κυρία αυτή που λέγεται εξουσία παράγει ένα είδος μοναδικής βίας στα μυαλά των ανθρώπων που σκοτώνει το «μυστήριο της Διοτίμας» και αφήνει τα απλά ανθρώπινα όντα με μια «κόπρο του Αυγείου».

aaasexyinside.jpg

«Ναι, οι δεξιοί καβάλα στο άλογο και στην εξουσία ως το απόλυτο αφροδισιακό, με την επιθυμία στο ζενίθ τάζουν λαγούς με πετραχήλια, όπως οι ερωτευμένοι για αιώνια αγάπη, βίον ανθόσπαρτον και πίστη που ποτέ δε θα τηρήσουν αφού οι δέκα εντολές συνεχώς παραβιάζονται και ας έχουν γραφτεί στην πέτρα για να μη τις σβήνει η γομολάστιχα.

Στην ερώτηση ποιος είναι πιο ερωτικός, το συμπέρασμα του Δρ. Γεώργιου Παπαθανασίου χειρουργού ουρολόγου – ανδρολόγου, είναι βέβαια ο Τσίπρας (70% έναντι 30%), αλλά «γαμπρός» είναι ο Μητσοτάκης που προσφέρει ασφάλεια στο γάμο και ας μην είναι ο βίος ανθόσπαρτος. Θα είναι τουλάχιστον ασφαλής για να χαρεί το σόι μας και οι συγγενείς που θα πιστέψουν πως επιτέλους κάποιοι θα δικαιωθούν σε αυτή την επιλογή, όπως αυτοί που αγοράζουν λαχεία για να γίνουν πλούσιοι» καταλήγει ο Δρ Κωνσταντινίδης.

*Η έρευνα διεξήχθη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «Pollfish»

Πηγή: Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών
Φωτογραφίες: Richard Avedon shots Nastassja Kinski & Ηelmut Newton

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ντόναλντ Σάδερλαντ: 7 αξέχαστοι ρόλοι και ταινίες

Ο σπουδαίος Καναδός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 χρονών, αφήνοντας πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη και αξέχαστες ερμηνείες.  Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Βρήκα την ευτυχία μέσα στους ανθρώπους και στον κόσμο» Lana Del Rey

Happy 39th Birthday Lana, συνέχισε να μας συγκινείς με τα τραγούδια σου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Είμαι πιο ευτυχισμένος στο σετ γιατί δεν είμαι ο εαυτός μου» Jean Dujardin

Ψηλός, αρρενωπός, ταλαντούχος, σε κάνει να θες να ξεσκονίσεις τα γαλλικά του σχολείου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 23 έως 30/6

Περάστε όμορφες ώρες με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου

CELEBS

Σήλια Κριθαριώτη: Στην έκθεση της Ναόμι Κάμπελ με τον σύζυγό της

Ο χορός της σχεδιάστριας με το top model στο after party