Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Η νέα αισθητική του έρωτα

Timothée Chalamet και Saoirse Ronan στο Little Women



Κάθε γενιά έχει και  τα αξέχαστα ζευγάρωματά της στο Χόλιγουντ, των οποίων  η χημεία, εκτός από την οθόνη, τους καθιστά σαν την ισχυρότερη δύναμη του Χόλιγουντ: Fred Astaire και Ginger Rogers. Elizabeth Taylor και Richard Burton. Martin Scorsese και Robert DeNiro. Spike Lee και Denzel Ουάσιγκτον. Leonardo DiCaprio και Kate Winslet. Ryan Murphy και Jessica Lange. Τώρα, μπορείτε να προσθέσετε τον Timothée Chalamet και την Saoirse Ronan στη λίστα.
Οι πρώην συμπρωταγωνιστές της ταινίας Lady Bird ποζάρουν στο εξώφυλλο του κινηματογραφικού θέματος του Entertainment Weekly για να προωθήσουν την ταινία  Μικρές Κυρίες και η αγάπη τους (πλατωνική και αγνή) είναι το  απόλυτο  trend για να δούμε και να καταλάβουμε ποιά είναι σήμερα ακριβώς -τουλάχιστον εικονικά - η απόδοση της λέξης "χημεία" μεταξύ 2 ανθρώπων στο 2019.
https://www.instagram.com/p/B3vH20rA1YB/
Η Ronan υποδύεται  την Jo March στην προσαρμογή της Greta Gerwig στην κλασική Louisa May Alcott, ενώ ο  Chalamet είναι ο Τheodore "Laurie" Laurence, που ασχολείται με τη γειτόνισσα  του, τον καλύτερο φίλο του και επίδοξη ερωμένη του. Η καρδιά στο σήμερα έχει μια "κλεισμένη, εσωστρεφή  χημεία", που είναι τόσο εμφανής στο τρέιλερ για την πολυαναμενόμενη ταινία (στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης αστέρες όπως η Emma Watson, η Eliza Scanlen, η Laura Dern και η Meryl Streep) που πάει σ αρκετό βάθος και πολύ πιο πέρα απ την επιφάνεια. Αλλά αν και οι δύο ηθοποιοί δεν είναι ρομαντικά συνδεδεμένοι στην πραγματική ζωή, είναι οι πρώτοι που παραδέχονται ότι έχουν μια ιδιαίτερη σύνδεση.
Ο Timothée Chalamet και η Saoirse Ronan που πρωταγωνιστούν στο Little Women, επιχειρούν να απεικονήσουν την νέα αισθητική πραγματικότητα του movie stardome. Στην ουσία μοντελοποιούν ένα νέο brand  κινηματογραφικών προϊόντων με αρκετή ασάφεια στο θηλυκό- αρσενικό.
https://www.instagram.com/p/B3uNGGKnjrm/
Πλησιάζουν το project της ταινίας  από μια διαφορετική  οπτική γωνία, αλλά και με το να είναι οι εαυτοί τους, πετυχαίνουν κάτι μοναδικό.
https://www.instagram.com/explore/tags/saoirseronan/?hl=en
Να υπονομεύσουν  τους στυλιστικούς καταρχήν κανόνες των φύλων.
https://www.instagram.com/p/B31UlqpgRkD/
Η ανδροπρεπής φωτογράφιση μόδας -με υπόνοιες θηλυκότητας- στο περιοδικό Entertainment Weekly  αντικατοπτρίζει τις ανταλλαγές της αγορίστικης και κοριτσίστικης ντουλάπας τους στο #LittleWomenMovie:
https://www.instagram.com/p/B30zIFkgIkQ/
https://www.instagram.com/p/B3yu2VVgRBc/
Η  σκηνοθέτης Greta Gerwig και η ενδυματολόγος  που κέρδισε Oscar  για το φιλμ Anna Carenina, Jacqueline Durran είχαν τους δύο ηθοποιούς να ανταλάσσουν ρούχα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, για να ενισχύσουν την ρευστότητα μεταξύ αρρενωπότητας και θηλυκότητας, μεταξύ Jo και Laurie. 
"Οι δύο μας, έχουμε μια σχέση που δεν έχω με κανένα άλλον", λέει η Ronan για τον Chalamet . "Με κάνει να νιώθω σαν να μπορώ να δοκιμάσω τα πάντα."
Κι αυτό λέγεται ελευθερία και σεβασμός στην έκφραση του άλλου. Δηλ. αγάπη,_

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η μνήμη της καρδιάς εξαλείφει τα άσχημα και μεγεθύνει τα καλά» Gabriel García Márquez

O σπουδαίος Gabriel García Márquez πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, αλλά τα βιβλία του συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν

Προτεινόμενα