Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Sanna Marrin: Πρωθυπουργός ετών 34

H νεότερη πρωθυπουργός στην Ευρωπαική Ιστορία



Η Φιλανδικής καταγωγής, Sanna Marrin, πρόκειται να γίνει η νεότερη πρωθυπουργός που υπήρξε ποτέ στην ιστορία. Μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Antti Rinne, η νεαρή Marrin πρόκειται να ορκιστεί αύριο Τρίτη. Ποια είναι όμως η Sanna Marrin;

https://www.instagram.com/p/Brpj1idBC__/

Η 34χρόνη Sanna Marrin προέρχεται από οικογένεια «Ουράνιου Τόξου», όπου η μητέρα της ζούσε και ζει με την σύντροφο της. Γεννημένη στο Ελσίνκι, μεγάλωσε στο Έσποο και στην Πίρκαλα προτού εγκατασταθεί στο Τάμπερε. Σε συνέντευξή της δήλωσε πως ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Τάμπερε με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση. Μιλάει αγγλικά και σουηδικά και είναι βουλευτής από το 2015 και υπουργός Μεταφορών από τις 6 Ιουνίου 2019. Είναι μητέρα ενός παιδιού, το οποίο έχει αποκτήσει με την  μακρόχρονη σχέση της, Markus Raikkonen. 

https://www.instagram.com/p/BkC_RiCnRu3/

Η ενασχόληση της με τα κοινά ξεκίνησε το 2012, όταν εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο του Τάμπερε και το 2017 επανεξελέγη, ενώ το 2014 εξελέγη δεύτερη αναπληρώτρια ηγέτης του κόμματός της. Όπως ήταν αναμενόμενο πολλοί δημοσιογράφοι έκαναν σχόλια για το νεαρό της ηλικίας της και εκείνη αποκρίθηκε με σοβαρότητα: «Ποτέ δεν σκέφτηκα την ηλικία ή το φύλο μου, σκέφτομαι τους λόγους που εισήλθα στην πολιτική και τα πράγματα εκείνα για τα οποία κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος».

https://www.instagram.com/p/BQIUP7oAj7M/

Στα 34 χρόνια της έχει καταφέρει ήδη πολλά, με πολύ δουλειά και κόπο. Σε αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να κινηθεί και μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως πρωθυπουργός. «Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού», είπε σε δημοσιογράφους. Φαίνεται πως δεν την πτοεί τίποτα και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τον ηγετικό της ρόλο.  

https://www.instagram.com/p/BZTwAaojl4D/

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.