Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ο  κοροναϊός "χτύπησε" την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Fashion statement οι μάσκες και τα αντισηπτικά χεριών 


Ρόμυ Μελάνι

Συνήθως όλο το buzz γύρω από την εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, γυρνάει γύρω από τους celebrities που βρίσκονται εκεί και τις κυρίαρχες τάσεις της μόδας, αλλά όχι την φετινή σεζόν. Κατά την έναρξή του η Caroline Rush, διευθύνουσα σύμβουλος του British Fashion Council, τόνισε την επίδραση του κορωναϊού στην εκδήλωση. Η επικεφαλής του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας προειδοποίησε ότι η προσέλευση φέτος θα είναι μειωμένη εξαιτίας του ιού και ότι κάποιοι σχεδιαστές αντιμετώπισαν προβλήματα καθώς έκλεισαν τα εργοστάσια στην Κίνα, σταμάτησαν οι μεταφορές και ανεστάλησαν πτήσεις από την χώρα αυτή.

"Έχουμε έναν σχεδιαστή που δεν μπορεί να έρθει να παρουσιάσει τις δημιουργίες του εδώ γιατί η συλλογή του δεν έχει έρθει από την Κίνα λόγω ζητημάτων επιμελητείας", είπε η Ρας στο Reuters πριν από την έναρξη της επίδειξης.
Υψηλά μέτρα υγιεινής εφαρμόζονται παντού στο Λονδίνο, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές του NHS. Ο κεντρικός χώρος του LFW στο  The Strand του Λονδίνου δέχεται "βαθιά απολύμανση" κάθε βράδι ενώ διανέμονται συνεχώς αντιβακτηριδιακά απολυμαντικά χεριών. "Η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων είναι εξαιρετικά σημαντική", δήλωσε η Rush.
https://www.instagram.com/p/B8lQu69pEaJ/

Χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών και περίπου 2.500 επισκέπτες  που αγοράζουν εισιτήρια, θα παρακολουθήσουν πέντε ημέρες shows και επιδείξεων από περισσότερους από 60 Οίκους, συμπεριλαμβανομένων των Burberry και Tommy Hilfiger.
Ο Asai, σχεδιαστής με παραγωγή στην Κίνα, αναγκάστηκε να ακυρώσει το show του στην πασαρέλα, καθώς τα εργοστάσια παρέμειναν κλειστά. Πολλοί Κινέζοι αγοραστές αλλά και εκδότες, όπως η σημαντική Angelica Cheung, εκδότρια της Vogue China, δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο.
Μολαταύτα, οι επιδείξεις ξεκίνησαν με παρουσίαση των δημιουργιών της Κινέζας σχεδιάστριας Yuhan Wang, που ξεπέρασε τις δυσκολίες εξαιτίας του κοροναϊού και κατάφερε να παρουσιάσει την πρώτη ατομική συλλογή της από μεσάτα σακάκια και μαύρες μπλούζες από δαντέλα εμπνευσμένα από την Βικτωριανή Εποχή.
Η βιομηχανία μόδας στο σύνολό της νοσεί με προβλήματα  που όπως δείχνουν τα πράγματα θα διαρκέσουν μήνες, αν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στην εργασία συνεχιστούν στην Κίνα, τον μεγαλύτερο παραγωγό υφασμάτων στον κόσμο.

Ο κοροναϊός, που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της Κίνας στο τέλος του περασμένου χρόνου, έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.380 ανθρώπους και έχει εξαπλωθεί σε άλλες χώρες.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department