Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

And the "Bond Girl Grammy" goes to…

Η Billie Eilish κέρδισε την εύνοια του James Bond !



Ένα μήνα περίπου πριν, η Billie Eilish, το ανερχόμενο αστέρι  της ποπ, ανέβηκε στη σκηνή των Grammy και τάραξε την ιστορία τους, αφού ήταν η πρώτη γυναίκα, ύστερα από περίπου σαράντα χρόνια μετά τον Cristopher Cross, που απέσπασε τέσσερα (!) μεγάλα βραβεία. Ο σάλος όμως δε σταμάτησε εκεί, αφού αυτό ήταν μόνο η αρχή!   

 

 

Η πληροφορία ότι συνέθεσε αλλά και θα ερμηνεύσει το soundtrack για τη νέα ταινία  του James Bond δημιούργησε περισσότερο θόρυβο γύρω από το όνομα, της -μόλις- 18 χρονης ερμηνεύτριας.

Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε το τελευταίο διάστημα η Μπίλι,  αποκάλυψε πως η μουσική σύνθεση του τραγουδιού αποτελεί συνεργασία εκείνης και του αδερφού της Finneas O’Connell. Όπως έχει πει κι η ίδια, συνήθιζαν να παίζουν γράφοντας μουσική οι δυο τους,  με το όραμα  πως γράφουν μουσική για κάποια ταινία του Τζέιμς Μποντ...

Μάλιστα, ο Φινέας δήλωσε πως το τραγούδι της ταινίας, το συνέθεσαν μέσα σε λεωφορείο κατά τη διάρκεια  της περιοδείας τους. Ίσως ο αυθορμητισμός τους και το αβίαστο μουσικό τους πάθος, να αποτελέσει προθάλαμο για πολλά ακόμη μουσικά διαμάντια όπως το "No Time To Die".

Η Μπίλι Έιλις είναι η νέα φωνή-μούσα του... Τζέιμς Μποντ και αυτό είναι ενα challenge για εκείνη, αν αναλογιστούμε πως τη σκυτάλη της μουσικής για την ταινία η Μπίλι την πήρε από φωνές- σύμβολα της ποπ σκηνής όπως η Adele και η Madonna, που είχαν γράψει μουσική για προηγούμενες ταινίες του Μποντ. Από την άλλη, η επιλογή της Μπίλι Έιλις, ίσως καταφέρει να διαλύσει κάποια ηλικιακά και άλλα στεγανά, που επιβιώνουν μέχρι σήμερα στο χώρο της μουσικής.

Ψάξε εισιτήριο για τις 2 Απριλίου  (που η ταινία βγαίνει στις αίθουσες) και μπες σε έναν κινηματογράφο,  γιατί αξίζει να ταξιδέψεις,  για ακόμα  μια φορά, στο μυστηριώδες μυαλό του Τζέιμς Μποντ (μέσα από τις μουσικές της Μπίλι)!

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.