Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Τι θα συμβούλευες τον εαυτό σου στα 20;» Τρεις διάσημες γυναίκες απαντούν

Η Jane Fonda, η Gillian Anderson και η Isabel Marant  αποκαλύπτουν τι θα έλεγαν στον εαυτό τους αν μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω

 



Η διαδικασία της αυτοκριτικής και της αυτοεκτίμησης, είναι πράξη που γίνεται πραγματικότητα κυρίως μέσα στο πέρασμα των χρόνων, όταν υπάρχει μια καλά δουλεμένη σχέση με τον εαυτό μας και στοχεύουμε στην εξέλιξη και αυτοβελτιώση. Οι εμπειρίες και οι επιλογές είναι συνήθως αυτές που καθορίζουν τον εαυτό μας και μπορεί να μας οδηγήσουν τόσο στην καλύτερη αντιμετώπιση του δικού μας εαυτού, όσο και του κόσμου γύρω μας. Ασφαλώς τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αυτονόητο, ούτε συμβαίνει με όλους. Ο χρόνος πρέπει να αξιοποιηθεί από τον καθένα ξεχωριστά, ώστε να φτάσει στο επιθυμητό για εκείνον αποτέλεσμα. Αν λοιπόν, είχες την δυνατότητα να συμβουλεύσεις τον εαυτό σου στα 20, με την εμπειρία που έχεις τώρα τι θα του έλεγες; Στην ερώτηση αυτή από το Net-A-Porter απάντησαν η Jane Fonda, η Gillian Anderson και η Isabel Marant, αποκαλύπτοντας τι θα έλεγαν σήμερα στον 20χρόνο εαυτό τους.

 Jane Fonda

«Θα έλεγα στον εαυτό μου ότι το «Όχι» είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση. Στα 20, ήμουν σαν σουρωτήρι – δεν είχα όρια· Ήθελα απεγνωσμένα να είμαι αρεστή, οπότε συμφωνούσα με οτιδήποτε ήθελε οποιοσδήποτε. Νόμιζα ότι ο ρόλος μου ήταν να ικανοποιώ τους άλλους. Ήμουν περίπου 60 όταν έμαθα ότι το «Όχι» είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση. Για πολλά χρόνια, ήταν σα να βρισκόμουν σε μια βάρκα που δεν είχε κουπιά – και μεταφέρεσαι από το ρεύμα σε μια κατεύθυνση που δεν θέλεις απαραίτητα να πας ή πρέπει να πας. Στη συνέχεια, σιγά σιγά – μέσα από τη ζωή, την ψυχοθεραπεία, τη μελέτη και το είδος των ανθρώπων που επέλεξα και με επέλεξαν – ξεκινάς να ανακαλύπτεις την αξία του να έχεις ένα κουπί. Και μπορείς να το βάλεις στο νερό και μπορείς όντως να καθοδηγήσεις τον εαυτό σου».

https://www.instagram.com/p/CBv077OFeqP/

Gillian Anderson

«Μην ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Η δική σου γνώμη είναι η μοναδική που μετράει. H ενίσχυση της πίστης στον εαυτό σου είναι δραστική, ζωτικής σημασίας και απαραίτητη για την ευημερία σου, μέχρι την τελευταία σου πνοή. Είμαι πολύ καλή στο να μην ξοδεύω ενέργεια σε ό,τι λένε άλλοι για μένα, [αλλά] πρέπει να πιστέψω ότι αν είχα αρχίσει να υιοθετώ αυτές τις υγιείς συνήθειες νωρίτερα στη ζωή, θα ήταν ευκολότερο να επανέρχομαι όταν ξεστρατίζω…».

https://www.instagram.com/p/B7Or5R5Fk-J/

Isabel Marant

«Δεν ένιωθα πολύ ασφαλής όταν ήμουν 20 ετών. Δεν αγαπούσα πραγματικά τον εαυτό μου. Μου έλειπε πολλή αυτοπεποίθηση, κάτι που, στο τέλος, νομίζω ότι είναι αρκετά φυσιολογικο σε εκείνη την ηλικία. Φορούσα πολύ make up προσπαθώντας να φαίνομαι μεγαλύτερη, και κατά κάποιο τρόπο για να κρυφτώ. Νομίζω ότι τα είκοσι είναι μια περίοδος στην οποία ψάχνεις τον εαυτό σου και μια ηλικία που μπορείς να παίξεις πολύ με την εμφάνισή σου. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, για να βρεις τον εαυτό σoυ  και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση».

https://www.instagram.com/p/CANptO_pg4K/

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30