Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Η Imma είναι το πρώτο ''πραγματικό'' εικονικό μοντέλο του κόσμου με έδρα την Ιαπωνία

Όταν ο υπερρεαλισμός χτυπάει κόκκινο στο Instagram


Κατερίνα Ανδρομιδά

''Ζει'' στην Ιαπωνία, ο λογαριασμός της στο Instagram έχει σκαρφαλώσει τους 250.000 ακολούθους και εργάζεται ως μοντέλο στο στούντιο Wieden+Kennedy Japan. Ο λόγος για την Imma, ένα ''φανταστικό'' αλλά πραγματικό μοντέλο διαθέτοντας δέρμα, άκρα (ακόμη) και φαντασία. Μία κατασκευή - ιδέα, της γνωστής σε όλους μας, σουηδικής εταιρείας οικιακού εξοπλισμού ΙΚΕΑ.

 Οι άψογες αναλογίες, τα  ροζ μαλλιά της και κυρίως το ιδιαίτερο στυλ της είναι όλα μέρος του σχεδιασμού της που δεν γίνεται να μη τα θαυμάσεις ή τουλάχιστον να τα παρατηρήσεις. Η Imma πρακτικά αντιπροσωπεύει το ιδανικό ύφος ιδιοσυγκρασίας και αισθητικής της σύγχρονης εποχής. Είναι μέσα στο ρεύμα της μόδας, έχει ενεργή παρουσία στα social και κυρίως έχει μία καθημερινότητα που δε φαίνεται να διαφέρει σε τίποτα από αυτή χιλιάδων γυναικών. Ο τρόπος που παρουσιάζεται δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για μία αν μη τι άλλο φυσική παρουσία.  Σε τί διαφέρει η Imma  άλλωστε που τραβάει selfies, πηγαίνει για ψώνια, έχει βγει η ρίζα στο μαλλί της, κάνει βόλτες έξω και βγαίνει για φαγητό από ένα πραγματικό μοντέλο;

Κάτι που εγείρει το ενδιαφέρον μας σχετικά με την Imma, είναι η έκταση που έχει πάρει η σύγχρονη τεχνολογία. Είναι αξιοθαύμαστο από τεχνολογικής άποψης και ταυτόχρονα αξιοπερίεργο από κοινωνικής, το γεγονός ότι η Imma μπορεί να μην έχει περπατήσει ποτέ σε catwalk, μπορεί να μην έχει παρευρεθεί σε fashion show, αλλά έχει κερδίσει μία θέση στον ήλιο, δηλαδή στο κόσμο της μόδας. 

 

https://www.instagram.com/p/CAhTQuyD7-P/?utm_source=ig_embed

Η Imma εκτός από λόγος για προβληματισμό σχετικά με το σουρεάλ επίπεδο της τεχνολογικής εξέλιξης, είναι και ο λόγος που οι 110.000 (περίπου) άνθρωποι που περνούν καθημερινά μπροστά από το σταθμό Harajuku, απέναντι από τον οποίο βρίσκεται το κατάστημα με την Imma, λογικά θα αυξηθούν.

  

 

  

Όπως δηλώνει η ίδια «Η ζωή μου από τη μια μέρα στην άλλη άλλαξε πολύ από τη στιγμή που αρχίσαμε την κοινωνική αποστασιοποίηση. Ήταν πρόκληση, αλλά εξερεύνησα διάφορους τρόπους να βρίσκω ευτυχία στο σπίτι και συνειδητοποίησα τη σημασία του να δημιουργώ τον δικό μου προσωπικό χώρο. Eίμαι τόσο χαρούμενη που μπορώ να μοιραστώ με τον κόσμο μια μικρή ματιά στην καινούργια μου ζωή στο σπίτι» .

https://www.instagram.com/p/CE806uajZDD/?utm_source=ig_embed

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Imma περνάει μέσα στο κατάστημα μία μέρα σαν τη δική μας. Παρουσιάζεται να κάνει γιόγκα, να καθαρίζει το πάτωμα με ηλεκτρική και να ποτίζει τα φυτά της. Ή σε άλλα νέα, όποιος δεν γνωρίζει εξ αρχής πως η Imma πρόκειται για μία εικονική ανθρώπινη βερσιόν, πιθανότατα να της χαμογελάσει διασχίζοντας το δρόμο για το σταθμό.

https://www.instagram.com/p/CEfvgHjDgz4/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CEafujDDnwG/?utm_source=ig_embed

Για όσους πάλι αποφεύγουν πολυσύχναστους δρόμους, όπως αυτόν που βρίσκεται το κατάστημα, μπορούν να εξερευνήσουν τη ζωή της Imma στο κανάλι του ιαπωνικού franchise στο YouTube. «Συνεργαζόμενοι με την Imma, μπορούμε να μοιραστούμε ένα καινούργιο όραμα οικίας με μια πληθυσμιακή ομάδα στην οποία η IKEA δεν είχε ποτέ μιλήσει στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά η Anna Ohlin, μάρκετινγκ μάνατζερ της ΙΚΕΑ στην Ιαπωνία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά