Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Γυναίκες από τον χώρο του μόντελινγκ που επέλεξαν να γίνουν συγγραφείς

Με τελευταία την Emily Ratajkowski, η οποία θα εκδόσει το νέο της βιβλίο με τίτλο "My Body”



 

Μετά από χρόνια στα catwalks, διάσημα μοντέλα έχουν πολλά να αποκαλύψουν για τον κόσμο της μόδας και την ζωή τους. Τις περισσότερες φορές επιλέγουν να κάνουν τις αποκαλύψεις τους μέσα από ένα βιβλίο.

Η Naomi Campbell  είχε εκδώσει το πρώτο της βιβλίο και ήθελε να το διαφημίζει ως μία "χαριτωμένη ιστορία". Όταν μάλιστα τη ρωτούσαν πώς και αποφάσισε να ασχοληθεί με την συγγραφή βιβλίου, εκείνη απαντούσε πως ότι το έκανε για να αποδείξει στους δημοσιογράφους ότι δεν ήταν ‘’τόσο στρίγγλα’’ όσο ήθελαν να την περιγράφουν στις εφημερίδες. Για το αν το μοντέλο είχε τέτοιου είδους ικανότητες φάνηκε στην συνέχεια, όπου παραδέχθηκε ότι δεν είχε τον χρόνο για να κάτσει να γράψει τελικά το βιβλίο.

https://www.instagram.com/p/CGaQt2PHrxa/

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η περίπτωση της πολυάσχολης Tyra Banks, του πρώτου μαύρου μοντέλου που κατάφερε να χωρέσει στο εξώφυλλο του GQ. Ήταν επίσης και το πρώτο μοντέλο που κατάφερε να γράψει μία τριλογία, σχετικά με τις περιπέτειες ενός μοντέλου σε έναν κόσμο επιστημονικής φαντασίας. Και η αλήθεια είναι πως το εγχείρημα της αυτό… δεν πήγε και πολύ καλά.

https://www.instagram.com/p/CGYaSV0nLpo/

Αξιόλογες όμως είναι προσπάθειες όπως αυτές της Kate Moss. Το βιβλίο της ‘’The Kate Moss Book’’ περιέχει 447 σελίδες μέσα στις οποίες θίγει θέματα που απασχολούν ως σήμερα τον κόσμο του μόντελινγκ. Πρέπει να ξεκινούν τα κορίτσια σε αυτόν τον χώρο από τόσο μικρή ηλικία; Αλλά και πως η ίδια διαχειρίστηκε τις προκλήσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη. Συν το βιβλίο περιλαμβάνει και φωτογραφίες από φωτογράφους όπως: Mario Testino, Patrick Demarchelier, Terry Richardson και Hedi Slimane, που καθιστούν το συνολικό αποτέλεσμα ακόμη πιο εντυπωσιακό.

https://www.instagram.com/p/BIklrGngcWz/

Επόμενη στην λίστα είναι η Cindy Crawford με το βιβλίο: ‘’Cindy Crawford’s Basic Face’’. Κυκλοφόρησε το 1996 και σχετίζεται περισσότερο με πρακτικές συμβουλές και tips. Πόσο σημαντική είναι η φυσική ομορφιά, συμβουλές για μακιγιάζ αλλά και περιποίηση! Ένα βιβλίο που κάθε έφηβη θα μπορούσε να συμβουλευτεί πριν ξεκινήσει τους περίεργους πειραματισμούς σε μαλλιά και μακιγιάζ που δεν έχουν πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/CALCunZlHk3/

Η Miranda Kerr είχε δηλώσει πως πάντα της άρεσε να γράφει και έκανε το όνειρο της πραγματικότητα εκδίδοντας το βιβλίο: ‘’Treasure Yourself: Power Thoughts for My Generation’’. Μέσα από ένα τραγικό συμβάν (όταν το τότε πρώτο της αγόρι σε ηλικία 16 ετών έφυγε από την ζωή), συνειδητοποίησε πόσο σημαντικές είναι οι σκέψεις, οι αναμνήσεις και τα μαθήματα που σου δίνει η ζωή. Το βιβλίο έχει σκοπό να βοηθήσει νεαρά κορίτσια στην αυτοβελτίωση τους, να αποδέχονται τον εαυτό τους και να πιστεύουν σε αυτόν. Πήγε πολύ καλά και έτσι κατάφερε να εκδώσει και δεύτερο με τίτλο ‘’Empower Yourself’’. Είναι συνέχεια του πρώτου, αλλά με περισσότερες προσωπικές αναφορές και λεπτομέρειες.

https://www.instagram.com/p/CF2zzAwBTJx/

Η Emily Ratajkowski είναι το επόμενο μοντέλο στην λίστα που ετοιμάζεται να εκδώσει το δικό της βιβλίο. Μετά την καριέρα της στο μόντελινγκ, την οποία συνεχίζει δυναμικά και ύστερα από τον σχεδιασμό bikinis, ήρθε η ώρα να καταπιαστεί με την συγγραφή βιβλίου. Το top model μέσα από μια ανάρτησή της στο Instagram ενημέρωσε τους followers της ότι σύντομα πρόκειται να εκδοθεί το βιβλίο της, με τίτλο "My Body”.

"Mε ενθουσιασμό και ταπεινότητα ανακοινώνω ότι το βιβλίο μου "My Body" θα εκδοθεί από την Metropolitan Books", έγραψε. "Είναι σουρεαλιστικό το ότι συνεργάζομαι με έναν εκδοτικό οίκο που έχει δημοσιεύσει τόσους συγγραφείς που θαυμάζω ((Noam Chomsky! Edward Snowden!). Τώρα είναι η ώρα να πιάσω δουλειά".

https://www.instagram.com/p/CGX7PfaMrFs/

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Metropolitan Books πρόκειται για μια συλλογή από δοκίμια "για τη σημασία του να είσαι γυναίκα, για το πώς οι άντρες αντιμετωπίζουν τις γυναίκες και τους λόγους που εκείνες το επιτρέπουν".

"Θαυμάζω το πόσο ειλικρινής είναι (η Emily Ratajkowski), την πολιτική σκέψη της και το γεγονός ότι δεν φοβάται –θα είναι κάτι πολύ δυνατό!", δήλωσε χαρακτηριστικά η εκδότρια Sara Bershtel που συνεργάζεται με τη Metropolitan Books.

Βέβαια, να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το μοντέλο ασχολείται με την έκδοση κειμένων της. Πριν από περίπου ένα μήνα, είχε γράψει κείμενο για το New York Magazine σχετικά με την εικόνα, την ισχύ και την παρενόχληση που βίωσε δουλεύοντας ως μοντέλο, με τίτλο  'Buying Myself Back'.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department