Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Βόλτα στις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες βιτρίνες των μητροπόλεων του κόσμου

Γιατί τώρα πιο πολύ από ποτέ έχουμε ανάγκη από μασίφ μαγεία!



Μπορεί πολλοί να κατηγορούν τα Χριστούγεννα ως ένα στημένο καταναλωτικό πάρτι ή εμπορικό πανηγύρι. Αλλά Χριστούγεννα σημαίνει δώρα, σημαίνει προσφέρω, χαρίζω και παίρνω αγάπη. Είναι όμως και φως, είναι λάμψη. Είναι στολίδια.

Είναι η εποχή του χρόνου που όλοι θέλουν να φορέσουν τα καλά τους. Τα μαγαζιά φοράνε τα καλά τους και ο χριστουγεννιάτικος στολισμός των βιτρινών γίνεται σε συνθήκες γιορτής, όπως άλλωστε και ο στολισμός στους δρόμους των πόλεων. Κάθε χρόνο όλες οι πόλεις του κόσμου συναγωνίζονται στο ποια θα έχει τον πιο όμορφο, τον πιο πρωτότυπο και τον πιο εντυπωσιακό στολισμό. Ακόμα και όταν δεν παίρνουν άριστα στις επιλογές τους, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν συνάδει πάντα με τις προτιμήσεις του κοινού και των πολιτών, όλοι ανυπομονούν να φωταγωγηθεί η πόλη τους και οι δρόμοι από άκρη σε άκρη με φωτάκια, λαμπιόνια, φωτεινές εορταστικές γιρλάντες κι άλλα φαντασμαγορικά εφέ.  

 

 

Φέτος, οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού δεν άφησαν αλώβητα ούτε τα Χριστούγεννα. Όμως Χριστούγεννα σημαίνει επίσης μαγεία. Και με κλειστά ή ανοιχτά εμπορικά καταστήματα… Με απαγόρευση ή όχι της νυχτερινής κυκλοφορίας. Οι πόλεις του κόσμου αλλά και τα καταστήματα φόρεσαν κι αυτή τη χρονιά τα γιορτινά τους, σε μια προσπάθεια όχι απλώς να διατηρήσουν ή να τιμήσουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, αλλά και να το τονώσουν ακόμα περισσότερο – καθώς υπό αυτές τις συνθήκες όλοι χρειαζόμαστε λίγη μαγεία παραπάνω και έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε στα θαύματα… όπως όταν ήσουν μικρή κι έγραφες γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

 

https://www.instagram.com/p/CIgkG0dA1b0/

Μπορεί να έχουν περάσει ίσως λίγα (ελάχιστα) χρόνια απ’ όταν περίμενες το δώρο σου από τον ασπρομάλλη με την κόκκινη στολή, αλλά με τον ίδιο παιδικό ενθουσιασμό συνεχίζεις να διαλέγεις τα δώρα των γιορτών για σένα και τους αγαπημένους σου.

 

 

Μια από τις καλύτερες δραστηριότητες της εποχής των Χριστουγέννων είναι, αναμφίβολα, τα ψώνια. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς να πάρεις ή να δώσεις δώρα. Και ναι μπορείς να στολίσεις το σπίτι σου με τα περσινά σου στολίδια. Μπορείς και να φτιάξεις στην ανάγκη και χειροποίητα δώρα και να το ρίξεις στη χειροτεχνία και να διαπρέψεις στο diy decoration.  

https://www.instagram.com/p/CIgdVdghA0t/

Επιπλέον, ακόμα κι αν έγινες εξπέρ στις ηλεκτρονικές αγορές, ακόμα κι αν ανακάλυψες ή αποκωδικοποίησες έναν εκπληκτικό virtual κόσμο αγορών. Ακόμα κι αν ποτέ δεν ήσουν φαν των δοκιμαστηρίων, των ουρών στο ταμείο, ακόμα και αν οι κολλητές σου σέρνουν με το ζόρι στα μαγαζιά, ακόμα και αν ανήκεις σε εκείνες που τα ψώνια είναι με μια λέξη εφιάλτης ή στην καλύτερη απλώς ταλαιπωρία… Το να χαζεύεις τις βιτρίνες είναι άλλο!

https://www.instagram.com/p/CIgga9jDNfr/

Το να χαζεύεις και να απολαμβάνεις το να σταματάς και να θαυμάζεις τις βιτρίνες – ειδικά τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες είναι τέχνη! Είναι σαν να παρακολουθείς ένα παραμύθι ή μια χριστουγεννιάτικη ταινία και να αφήνεσαι να γίνεσαι μέρος της – ένα μικρό ζωντανό κομμάτι της χριστουγεννιάτικης αφήγησης. Δεν είναι ούτε ότι θες να αγοράσεις τα πάντα (ακόμα και αν μπορούσες). Δεν είναι ότι ζηλεύεις. Είναι απλώς ότι όλο αυτό, το θεωρείς όμορφο. Το φως, τη λάμψη, τα χρώματα, τις διακοσμητικές λεπτομέρειες. Λες κι η πιο κρύα εποχή του χρόνου κάνει ποδαρικό προσφέροντας γενναίες δόσεις θαλπωρής και ζεστασιάς.   

https://www.instagram.com/p/CIgf_WAFN15/

Μια βόλτα στα χριστουγεννιάτικα μαγαζιά είναι παράδοση. Είτε αγοράσεις είτε όχι. Είτε πας με τη μαμά σου, την αδερφή σου ή το αγόρι σου. Είτε το συνδυάσεις με στάση για καφέ, φαγητό ή κρασί. Είτε προτιμάς τα malls είτε τους εμπορικούς δρόμους. Δεν είναι καταναλωτικό trend είναι ιεροτελεστία. Κι αν μάλιστα σου άρεσαν τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια, σίγουρα θα λάτρευες να βολτάρεις και να χαζεύεις τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες των πολυκαταστημάτων του εξωτερικού.

 

 

Κι αυτή τη μαγεία δεν θα την στερηθείς ούτε φέτος. Δεν θα κάνεις τη χάρη στον κορωνοϊό. Και για να σε βοηθήσουν να απολαύσεις χριστουγεννιάτικη λάμψη σου προσφέρουμε μια μίνι εικονική βόλτα – κάτι που προσπαθήσαμε από την αρχή του άρθρου όπως κατάλαβες ήδη, ενθέτοντας στο θέμα links και φωτογραφίες από φωτισμένες γιορτινές μητροπόλεις του κόσμου. Από το Λονδίνο στο Παρίσι έως τη Μαδρίτη ή τη Νέα Υόρκη, τα αγαπημένα σου καταστήματα θα σε εντυπωσιάσουν κι αυτή τη χρονιά.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department