Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Πώς να περάσεις το τέλος της χρονιάς σύμφωνα με το ζώδιο σου

It’s the final countdown!



Ξέρω ότι το 2022 σε κούρασε, σε εξάντλησε, για την ακρίβεια. Όλους μας έφερε στα όριά μας. Κι έτσι μετράς με κομμένη την ανάσα μία μία τις μέρες μέχρι να πάει στο καλό και να σε αφήσει -όπως και όλον τον κόσμο- ήσυχη. Δεν το κρύβεις ωστόσο ότι έχεις μια αγωνία για το φινάλε και για το τι θα είναι αυτό που θα δίνει πάσα στην επόμενη σεζόν… Ζητήσαμε την υποστήριξη της αστρολογίας για να σε βοηθήσουμε να περάσεις τις τελευταίες μέρες αυτής της επεισοδιακής χρονιάς όσο πιο όμορφα γίνεται.

Κριός

Είσαι μαχήτρια. Δεν αφήνεις τα πράγματα στην τύχη. Αυτό το ισχυρό πνεύμα που διατηρείς μέσα σου είναι αυτό που σε κάνει να προχωράς. Το πείσμα σου σε κάνει να πετυχαίνεις όσα έχεις στο μυαλό σου.

Είχες τόσες πολλές νέες ευκαιρίες το 2022. Έχεις κάνει επιτυχημένες επιχειρηματικές συμφωνίες. Γνώρισες πολλά υπέροχα νέα άτομα. Βασικά, έχεις λάμψει σε όλους τους τομείς. Αλλά αυτό σου πήρε πολλή ενέργεια.

Το 2023 θα είναι σχεδόν το ίδιο και θα συνεχίσεις να επιδιώκεις μεγαλύτερους στόχους και θα κάνεις τα πάντα για να τους πραγματοποιήσεις, αξιοποίησε το τέλος του έτους για να επαναφορτίσεις τον εαυτό σου.

Διέθεσε σε σένα αποκλειστικά μερικές μέρες μακριά και μην κάνεις τίποτα, απλώς χαλάρωσε και ξεκουράσου. Θα χρειαστείς την ενέργειά σου για τις νέες προκλήσεις που έχεις στη διάθεσή σου το 2023.

Ταύρος

Αυτή η χρονιά ήταν υπέροχη για σένα. Ωστόσο, λόγω ορισμένων εκδηλώσεων που δεν ήταν στο πρόγραμμα, είχες πιο έντονο κοινωνικό ρόλο από ό,τι το συνήθιζες. Αυτό σου στερεί μια αίσθηση ελέγχου και ο έλεγχος είναι κάτι που για σένα είναι σημαντικός.

Φέτος, υπήρξαν κάποιες αλλαγές στο σχέδιο για τη ρομαντική σου σχέση, και σχεδόν όλα ήταν πολύ εύκολα για σένα. Ήσουν δημιουργική στη δουλειά σου και στην καθημερινή σου ζωή. Συνολικά, ήταν μια πολύ καλή χρονιά.

Αλλά έχεις αποφασίσει ότι τον επόμενο χρόνο, σίγουρα θα έχεις περισσότερο έλεγχο στη ζωή σου από ό,τι φέτος. Αλλά για να μπορέσεις να το κάνεις αυτό, πρέπει απλώς να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να αφήσεις τον εαυτό σου να κάνει ένα διάλειμμα.

Η νέα χρονιά δεν πρόκειται να πάει πουθενά χωρίς σένα. Και σου φέρνει τα καλύτερα.

Δίδυμοι

Αυτή η χρονιά ήταν έτος φώτισης για σένα. Κοίταξες βαθιά μέσα σου και έχεις συνειδητοποιήσει τι είδους άτομο θέλεις να είσαι.

Έχεις ωριμάσει συναισθηματικά και ανοίγεσαι στους ανθρώπους γύρω σου. Οι εγωιστικές μέρες σου έχουν τελειώσει. Έχεις ανοίξει την πόρτα σε έναν εντελώς νέο κόσμο ανιδιοτελούς αγάπης.

Έγινες πιο εκδηλωτική και κοινωνική. Η αλήθεια είναι ότι είχες πάντα τη δυνατότητα να είσαι τέτοιου είδους άτομο, αλλά η άλλη πλευρά σου, η σκοτεινότερη επικρατούσε μέχρι τώρα.

Αφιέρωσε αυτό το διάστημα έως ότου έρθει η νέα χρονιά για να γνωρίσεις τον νέο σου εαυτό και για να βελτιωθείς. Θα σου αρέσει αυτό που θα ανακαλύψεις μέσα σου και κρυβόταν για τόσο καιρό.

Καρκίνος

Φέτος αύξησες ακόμα περισσότερο την αυτογνωσία σου. Έχεις συνειδητοποιήσει πόσο άξια είσαι. Έμαθες να εκτιμάς τον εαυτό σου και τους ανθρώπους γύρω σου. Έμαθες να εκτιμάς τη ζωή.

Μαλάκωσες την κριτική σου απέναντι στους άλλους. Παρόλο που ξέρεις που  έχεις δίκιο, διεκδίκησες τις αξίες και τα όριά σου με ευγένεια και καλοσύνη, μπορεί να μην έπεισες τον άλλο για την άποψή σου αλλά δεν υποχώρησες για χάρη κανενός.

Αξιοποίησε αυτές τις τελευταίες μέρες του 2022 δίνοντας την ανιδιοτελή αγάπη σου σε όλους τους ανθρώπους γύρω σου. Διέδωσε την αγάπη όπως έκανες όλη τη χρονιά φέτος. Να αγαπάς και ποτέ να μη μετανιώνεις που αγαπάς. Θα ανταμειφθείς.

Λέων

Δούλευες ασταμάτητα όλο τον χρόνο. Αλλά και για αυτό έχεις να μετρήσεις πολλές νίκες και επιτυχίες. Κάθε έργο που ξεκίνησες κατέληξε σε έναν θρίαμβο.

Αυτό σε έκανε επίσης καλύτερο άτομο. Έχεις ωριμάσει συναισθηματικά και κοινωνικά. Φαίνεται ότι έκανες πολλά φέτος, οπότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις τις τελευταίες ημέρες του 2022 είναι κυριολεκτικά τίποτα.

Ξέχασε όλα τα έργα και τις υποχρεώσεις που έχεις κατά νου. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και χαλάρωσε γιατί χρειάζεσαι ξεκούραση. Διαφορετικά, θα εξαντληθείς. Θα υπάρξει αρκετός χρόνος το 2023 για να ξεκινήσεις νέα έργα και ταξίδια.

Παρθένος

Αυτή η χρονιά είχε να κάνει με το να αφήσεις τα κακά πράγματα από τη ζωή σου. Έχεις απαλλαγεί από κακούς ανθρώπους στη ζωή σου, έχετε καθαρίσει το σπίτι σας από περιττά πράγματα. Όλα αφορούσαν τα νέα ξεκινήματα.

Είχες πολλά να κάνεις και φέτος ήταν πολύ ταραχώδες για σένα. Εάν θέλεις να κάνεις μια καθαρή αρχή έως το 2023 και να συνεχίσεις το μονοπάτι που ακολουθείς, πρέπει να καθίσεις και να σκεφτείς σοβαρά για τη ζωή σου και τι θέλεις να κάνεις με αυτήν.

Στο τέλος του 2022, σκέψου γιατί άφησες πίσω τόσα πολλά, γιατί απάλλαξες τον εαυτό σου από τόσα πράγματα που σε ενοχλούν. Τι συνέβη στη ζωή σου που σε έκανε να αποφασίσεις να πάρεις μια νέα στροφή.

Ζυγός

Φοβήθηκες φέτος. Έζησες μια πρόκληση και αμφισβήτησες το ταλέντο και την αυτο-έκφρασή σου. Απλώς πρέπει να ξεπεράσεις αυτούς τους φόβους αν θέλεις να τα καταφέρεις.

Πρέπει να δείξεις και να αποδεχτείς την ευαίσθητη πλευρά σου επειδή το σκληρό εξωτερικό δεν λειτουργούσε για σένα. Απέτυχες σε όλα. Ήταν τραυματικό να ανοιχθείς και να είσαι αληθινή στα συναισθήματά σου.

Εξαιτίας αυτού, πέρασε τις τελευταίες ημέρες του 2022 για να περιποιηθείς και να παρηγορήσεις τον εαυτό σου. Να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου. Κάνε μόνο πράγματα που θέλεις να κάνεις. Απόλαυσε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Πήγαινε για ψώνια. Κάνε οτιδήποτε σε χαλαρώνει και σε κάνει ευτυχισμένη.

Σκορπιός

Το 2022 ήταν η χρονιά σου. Σχεδόν λυπάσαι που τελειώνει. Τόσα υπέροχα πράγματα έχουν συμβεί σε σένα και δεν θέλεις να τελειώσουν.

Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί βρίσκεσαι σε τυχερό σερί. Το 2023 θα είναι τόσο καλό όσο η φετινή χρονιά, αν όχι ακόμη καλύτερο. Μη νιώθεις θλίψη για τα πράγματα που φτάνουν στο τέλος, αλλά να είσαι  χαρούμενη για τα επόμενα που έρχονται.

Πέρασε τις τελευταίες μέρες του 2022 γράφοντας όλα τα όμορφα πράγματα που σου συνέβησαν. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα τα ξεχάσεις ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να επιστρέφεις σε αυτήν την όμορφη στιγμή της ζωής σου κάθε φορά που θα διαβάζεις αυτό που έγραψες.

Τοξότης

Αυτή η χρονιά ήταν ευτυχισμένη για σένα. Η επαγγελματική σου ζωή σας αναπτύχθηκε και η προσωπική ζωή άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο. Ναι σίγουρα ήταν μια ευτυχισμένη και ικανοποιητική χρονιά.

Είσαι τόσο ενθουσιασμένη για τη νέα ευτυχισμένη ζωή σου αλλά κι έχεις καταπονηθεί υπερβολικά. Σταμάτησε για λίγο και κάνε ένα διάλειμμα. Μη σκέφτεσαι για τα νέα πράγματα που θα έρθουν, γιατί θα έρθουν ούτως ή άλλως.

Δεν έχεις τη δύναμη να τα κάνεις να έρθουν νωρίτερα. Χαλάρωσε λοιπόν για λίγο και άφησε τις ευτυχισμένες στιγμές να έρθουν.

Αιγόκερως

Ένιωσες δύναμη φέτος. Ήσουν εξαιρετική στη δουλειά σου και η ιδιωτική σου ζωή δεν σε άφησε με παράπονο. Η δύναμη που είχες και ο έλεγχος πάνω στη ζωή  σου σε έκανε ευτυχισμένη.

Αλλά με τη δύναμη έρχεται άγχος και κούραση, οπότε αξιοποίησε αυτές τις λίγες μέρες του χρόνου για να βρεις έναν τρόπο να ηρεμήσεις και να αντιμετωπίσεις τις ευθύνες που έχεις.

Κάνε ένα σχέδιο δραστηριοτήτων και προετοίμασε τον εαυτό σου σωματικά και συναισθηματικά για το επόμενο έτος. 

Υδροχόος

Φέτος δοκίμασες σε πράγματα που δεν γνώριζες. Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για σένα. Συνήθως φοβάσαι πράγματα που δεν ξέρεις και σου αρέσει να παίζεις εκ του ασφαλούς.

Αυτή τη χρονιά, έκανες ένα βήμα μπροστά και προκάλεσες τον εαυτό σου κάνοντας κάτι που συνήθως δεν θα το έκανες.

Κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων ημερών του 2022, προσπάθησε να δεις όλα τα πράγματα που έχεις κάνει, όλα όσα σε  φόβισαν και να συνειδητοποιήσεις πόσο μακριά έχεις φτάσει.

Γράψε αυτά τα πράγματα για να θυμάσαι τι μπορείς να κάνεις όταν έχεις δεύτερες σκέψεις.

Ιχθύς

Φέτος βγήκες για λίγο από τη ζώνη ασφαλείας σου. Βρήκες την αυτοπεποίθησή σου και έζησες σε έναν πραγματικό κόσμο κάνοντας αληθινά πράγματα.

Πίστεψες στους στόχους σου επειδή αφιέρωσες λιγότερο χρόνο στο να τους ονειρευτείς και έτσι είχες περισσότερο χρόνο για να τους πραγματοποιήσεις.

Μέχρι το τέλος του έτους, δημιούργησε μια λίστα στόχων και συνέχισε να πιστεύεις στον εαυτό σου, επειδή έχεις ό,τι χρειάζεται για να τους κάνεις πραγματικότητα. Απλώς πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να μη σταματήσεις ποτέ να προσπαθείς. 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη