Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Cate Blanchett: "Οι πράξεις μας είναι που αποκαλύπτουν τον αληθινό μας χαρακτήρα”

Δώρισε κομμάτια Givenchy, Fendi, Dolce & Gabbana και Giorgio Armani για τους πρόσφυγες



 

Cate Blanchett. Με μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό της, οι τεράστιες επιτυχίες της διαδέχονται η μια την άλλη. Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες ηθοποιούς της γενιάς της,  έχοντας κερδίσει αμέτρητες διακρίσεις και ανάμεσά τους δύο βραβεία Όσκαρ, 3 Χρυσές Σφαίρες και 3 BAFTA.

Εκτός από τα κινηματογραφικά βραβεία όμως, αξίζει να σημειωθεί πως το 2001 έλαβε το ‘’Μετάλλιο της Εκατονταετηρίδας’’ από τη χώρα της, την Αυστραλία. Το Doctor of Letters και το TIME Magazine την έχουν συμπεριλάβει στις λίστες με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη.  Και θα μπορούσαμε  να καταγράψουμε πολλά ακόμη επιτεύγματα της.

https://www.instagram.com/p/CJWOA7clJa-/

Εκτός από τις επαγγελματικές της επιτυχίες όμως, αξίζει περισσότερο να σταθούμε στις ακτιβιστικές της δράσεις. Η Blanchett υποστηρίζει ανοιχτά και με κάθε τρόπο τα δικαιώματα γυναικών και μεταναστών. Είναι γνωστή για την ανθρωπιστική της δράση για το UNHCR.

Μιλώντας πρόσφατα στην Sulaika Weihs,  αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής της, που την απασχολεί έντονα και δεν είναι άλλο από την βιωσιμότητα στη βιομηχανία της μόδας,  την ανακύκλωση και το re-wearing. Έχει άλλωστε εμφανιστεί αρκετές φορές στο κόκκινο χαλί (και όχι μόνο) με ρούχα που έχει ξαναφορέσει.

“Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζουμε να αφήσουμε μικρότερο αποτύπωμα μέσα από τη μόδα”, τόνισε η χολιγουντιανή σταρ. “Τα πράγματα σου παρουσιάζονται και είναι το πώς θα επιλέξεις να τα διαχειριστείς που θα δείξει ποιος είσαι. Όλοι λέμε πολλά πράγματα, έτσι δεν είναι; Πολλά για το ποιοι είμαστε και πώς σκεφτόμαστε. Στο τέλος όμως, είναι οι πράξεις μας, πώς αντιδράμε στις περιστάσεις που αποκαλύπτουν τον αληθινό μας χαρακτήρα”.

https://www.instagram.com/p/CI1fbAZlgLT/

Με αφορμή τη συνέντευξη αυτή, η Cate δώρισε μια σειρά από δικά της ρούχα και αξεσουάρ για να παρουσιαστούν σε μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία. Η ηθοποιός είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ (UNCHR) και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στη στήριξη των προσπαθειών του οργανισμού στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Λέσβου.

“Είμαι βαθιά υπερήφανη που θα αναλάβω αυτόν τον ρόλο”, είχε δηλώσει η 44χρονη Blanchett αναλαμβάνοντας τον ρόλο της Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως το 2016. Τόνισε μάλιστα ότι δεν έχει υπάρξει “κρισιμότερη περίοδος για να βρεθεί στο πλευρό των προσφύγων και να επιδείξει αλληλεγγύη”.

Και το έδειξε έμπρακτα στηρίζοντας οικονομικά τους πρόσφυγες αλλά και ταυτόχρονα στους λάτρεις της μόδας, την ευκαιρία να αγοράσουν μοναδικά κομμάτια από προσωπική της συλλογή.

https://www.instagram.com/p/CILoi37Fte1/

Σήμερα ζει με τον σύζυγό της, Andrew και τα τέσσερα παιδιά τους στη Μεγάλη Βρετανία. Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρώπου που χρησιμοποιεί τη μόδα για καλό σκοπό.

Aκόμα μια φωτεινή συμβολή είναι και η Sulaika Weihs που εξήγησε στο UNHCR στη Μεγάλη Βρετανία γιατί ήθελε να στηρίξει την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες μέσα από την πρωτοβουλία της.

“Ιδανικά, η βιομηχανία [της μόδας] θα μπορούσε να σταματήσει να εισάγει μη βιώσιμη μόδα όπου αξιοποιείται συχνά φθηνό ανθρώπινο δυναμικό και να επικεντρωθεί επιτέλους στη δημιουργία ρούχων που έχουν διάρκεια χρησιμοποιώντας υφάσματα από βιώσιμες πηγές”, τονίζει η Weihs για το πώς μπορεί η μόδα να είναι μια θετική δύναμη αλλαγής.

Αποκάλυψε και τα κομμάτια που δώρισε η Cate Blanchett, τα οποία περιλάμβαναν Givenchy, Fendi, Dolce & Gabbana, Delpozo και φυσικά Giorgio Armani. Κάθε ένα από αυτά έχει και μία κάρτα γνησιότητας με την υπογραφή της Cate.

https://www.instagram.com/p/CHsC8zIFjbc/

“Όσο περισσότερα φιλανθρωπικά events σαν αυτό γίνονται, events που υπογραμμίζουν την σοβαρή κατάσταση των προσφύγων, όλο και περισσότερες συζητήσεις θα προκύψουν και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση θα δημιουργηθεί. Αυτό είναι, από τη μία μεριά, μια ευχάριστη εκδήλωση, αλλά από την άλλη, είναι βαθιάς σημασίας. Αγοράζοντας ένα αντικείμενο ή απλά δωρίζοντας, οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι η συμβολή τους σε αυτό το σκοπό θα κάνει τη διαφορά στη ζωή άλλων ανθρώπων”, λέει η Weihs.

πηγή: Stil Lifestyle

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου