Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Η Kate Winslet στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας του Χόλιγουντ

«Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον τέσσερις ηθοποιούς που κρύβουν απολύτως τη σεξουαλικότητά τους»



 

Η Kate Winslet είχε βιώσει κι η ίδια αρκετή ομοφοβία στο Χόλιγουντ. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της με τους The Sunday Times, η σταρ του Τιτανικού μίλησε με ειλικρίνεια για πολλούς ηθοποιούς που φοβούνται να «βγουν από την ντουλάπα» λόγω του αντίκτυπου που μπορεί να έχει στην καριέρα τους. «Δεν μπορώ να σας πω τον αριθμό των νέων ηθοποιών που γνωρίζω - μερικοί που είναι ήδη γνωστοί, κάποιοι που τώρα ξεκινούν - που φοβούνται ότι αν αποκαλυφθεί η σεξουαλικότητά τους όι αυτό θα τους δημιουργήσει πρόβλημα στην επιλογή τους σε απλούς ρόλους», δήλωσε ο Winslet. «Κι αυτό στις μέρες μας είναι πρόβλημα."

Χωρίς να αναφέρει ονόματα, η 45χρονη ηθοποιός έδωσε ένα παράδειγμα «Ένας γνωστός ηθοποιός μόλις πήρε έναν Αμερικανό agent και ο εκείνος του είπε, “Καταλαβαίνω ότι είσαι αμφιφυλόφιλος. Δεν θα το δημοσιοποιούσα στη θέση σου”. Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον τέσσερις ηθοποιούς που κρύβουν απολύτως τη σεξουαλικότητά τους. Είναι επίπονο. Επειδή φοβούνται να αποκαλυφθούν».

Τα τελευταία χρόνια, πολλές διασημότητες του LGBTQ + αποκάλυψαν την πίεση που ένιωσαν προκειμένου να αποκρύψουν τη σεξουαλικότητά τους. Ο Jonathan Bailey του Bridgerton, για παράδειγμα, είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στον Sir Ian McKellan για το περιοδικό Attitude ότι είχε αποθαρρυνθεί από άλλους ομοφυλόφιλους στη βιομηχανία του θεάματος να αποκαλύψει τη σεξουαλικότητά του. «Οι πιο συντηρητικές συνομιλίες που είχα σχετικά με το να είμαι ειλικρινής σχετικά με τη σεξουαλικότητά μου σε αυτήν την εποχή και την ηλικία προέρχονται από ομοφυλόφιλους άντρες στη βιομηχανία, που συνηθίζουν να μου λένε “ω όχι, δεν μπορείς να αποκαλυφθείς, δεν πρέπει πραγματικά να το κάνεις αυτό”», δήλωσε.

 

 

Ο Bailey είναι ένα μόνο παράδειγμα. Το 2015, η Elliot Page - η οποία προέβη στην εξομολόγηση ότι θεωρεί τον εαυτό της ως τρανσέξουαλ στα τέλη του περασμένου έτους - είπε στο Variety ότι «υπάρχει αυτή η αφήγηση με την οποία οι άνθρωποι είναι προσκολλημένοι: του ότι δεν μπορείς να αποκαλύψεις τη σεξουαλικότητά σου γιατί θα βλάψει την καριέρα σου». Οι ηθοποιοί Ezra Miller και Colton Haynes είπαν στο παρελθόν ότι το έχουν βιώσει επίσης. «Δεν θα προσδιορίσω [ποιος μου είπε να μην αποκαλυφθώ]», δήλωσε ο Μίλερ στη Shortlist το 2017. Ο Haynes, από την πλευρά του, δήλωσε στο SiriusXM την ίδια χρονιά ότι «είπε κυριολεκτικά από την ημέρα που μετακόμισα στο Λος Άντζελες ότι δεν θα μπορούσα να είμαι φανερά γκέι γιατί δεν θα εργαζόμουν».

«Είναι άσχημα νέα», δήλωσε η Winslet στους The Sunday Times, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες της βιομηχανίας του θεάματος να διατηρήσει αυτές τις πληροφορίες ιδιωτικές ήταν δύσκολη για τους «άντρες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο». «Το Χόλιγουντ πρέπει να εγκαταλείψει αυτή την απαίσια πρακτική. Δεν μπορεί κάποιος να παίξει τον straight γιατί, προφανώς, είναι γκέι;»» αναρωτιέται. «Αυτό θα πρέπει να είναι σχεδόν παράνομο. Δεν θα πίστευες πόσο διαδεδομένο είναι ωστόσο. Και δεν μπορεί απλώς να απομονωθεί στην ερώτηση για τους γκέι ηθοποιούς που παίζουν γκέι ρόλους. Επειδή οι ηθοποιοί, σε ορισμένες περιπτώσεις, επιλέγουν να μην αποκαλυφθούν για προσωπικούς λόγους. Και δεν είναι δουλειά κανενός. Ίσως είναι δική τους επιλογή να το κρατήσουν κρυφό. Ίσως είναι από ενοχή και ντροπή».

 

 

Η Winslet, η οποία ανέλαβε ρόλο λεσβίας στο Ammonite πέρυσι μαζί με τη Saoirse Ronan, πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει μια ξεχωριστή συζήτηση σχετικά με τους straight ηθοποιούς που αναλαμβάνουν gay χαρακτήρες. «Θα μπορούσαμε να είχαμε μια συζήτηση για το πώς νιώθω όταν παίζω μια λεσβία και πιθανότατα να παίρνω αυτόν τον ρόλο από κάποιον», είπε. «Αλλά τελείωσα με το να μην είμαι ειλικρινής για το ποιες είναι οι πραγματικές μου απόψεις και ξέρω ότι ο ρόλος αυτός ποτέ δεν προσφέρθηκε σε κανέναν άλλο. Παίρνοντας αυτό τον ρόλο είχα την ευκαιρία να μεταφέρω μια ιστορία LGBTQ σε εκατομμύρια θεατές στο σαλόνι τους».

Τελικά, ωστόσο, η Winslet πιστεύει ότι η αλλαγή θα έρθει όταν περισσότεροι άνθρωποι μιλήσουν ειλικρινά για τη σεξουαλικότητά τους. «Δεν σκοπεύω να διορθώσω το Χόλιγουντ, αλλά μιλάμε για νέους ηθοποιούς που ίσως σκέφτονται να ενταχθούν σε αυτό το επάγγελμα και να βρουν έναν τρόπο να νιώθουν πιο άνετα με τον εαυτό τους. Για να υπάρχει λιγότερη κρίση, διάκριση και ομοφοβία».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Jon Fosse «Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Ο Νορβηγός νομπελίστας συγγραφέας, Jon Fosse, μας συγκινεί με το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Γράφω για το σεξ, όχι για την αγάπη. Τι ξέρω για την αγάπη;» Sarah Jessica Parker

Η Sarah Jessica Parker γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1965 και συνεχίζει να ενσαρκώνει τη φαντασίωση ζωής πολλών γυναικών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.