Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Η ζωή μας μια βόλτα - keep on walking!

Ή πώς τα walking dates έγιναν το απόλυτο trend στον πανδημικό κόσμο των ραντεβού



 

Πολλά πράγματα, πολλές καθημερινές συνήθειες, πολλές μικρές και μεγάλες ιεροτελεστίες άλλαξαν τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ένας από τους νευραλγικούς τομείς που έχουν πληγεί σημαντικά -πέρα από αυτόν της παγκόσμιας υγείας, ή της οικονομίας- είναι ο (σε πιο προσωπικό επίπεδο) των κοινωνικών σχέσεων/επαφών/γνωριμιών. Με τις αποστάσεις, την υποχρεωτική χρήση μάσκας (σχεδόν παντού) και όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, αλλά και με τα περισσότερα κλασικά μέρη για συνάντηση μη διαθέσιμα, το να γνωρίσεις ή να συναντηθείς με κάποιο νέο άτομο -πόσο μάλλον να φλερτάρεις- απέκτησε πολλαπλό βαθμό δυσκολίας.

Οι άνθρωποι ωστόσο ως είδος αποδείξαμε άλλη μια φορά την ευελιξία αλλά και την προσαρμοστικότητά μας και σας σαφώς την ευρηματικότητα. Εκτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλα τα apps γνωριμιών και όλα τα νέα μέσα μηνυμάτων και επικοινωνίας που πήραν φωτιά, αναδείχθηκαν και νέα μέρη και νέοι τρόποι συνάντησης. Δεν αναφερόμαστε στα επικίνδυνα κορωνοπάρτι αλλά σε πιο ήπιους και υγιεινούς τρόπους dating – όπως τα walking dates. Δηλαδή, τον περίπατο (που ακούγεται και τόσο ρομαντικό), τη βόλτα μαζί, το κοινό περπάτημα παρέα.

Η πρώτη αναφορά στο διαδίκτυο για τα walking dates κάνει την εμφάνισή της πριν από τον κορωνοϊο στο site του cosmopolitan ήδη από τον Νοέμβριο του 2018! Αποκεί και μέρα ωστόσο και με την κυριαρχία της πανδημίας παντού, οι ερωτήσεις στις μηχανές αναζητήσεις και τα δημοφιλή αντίστοιχα άρθρα άρχισαν να έχουν τίτλους ή θέματα όπως: «γιατί το περπάτημα είναι το καλύτερο νέο it ραντεβού;» «τα walking dates είναι το πρώτο ασφαλές βήμα αγάπης σε έναν επικίνδυνο κόσμο», «πρώτες ιδέες για dating: δοκιμάστε το περπάτημα» - με το quora.com, το reddit, αλλά και άλλα δημοφιλή sites να κατατάσσουν τα walking dates στο πλέον προτεινόμενο τρόπο για νέα ή υποψήφια ζευγάρια.

Το walking date έχει πολλά καλά! Γίνεται σε ουδέτερο χώρο. Δίνει τη δυνατότητα για φυσική απόσταση -η οποία μπορεί να μειωθεί σταδιακά όταν υπάρξει χημεία ή οικειότητα. Υπάρχει το αντίστοιχο μήνυμα που μπορεί να σε καλύψει ως δικαιολογία. Στέλνεις 6 και πας να συναντήσεις το date σου. Και κάνεις άσκηση και φλερτ δύο σε ένα.

Τεχνικά, το περπάτημα είναι άσκηση. Και η άσκηση παράγει ενδορφίνες, που σε κάνουν να νιώθεις καλά. Και το να αισθάνεσαι καλά βοηθά δύο ανθρώπους στα πρώτα τους ραντεβού να τα πάνε καλύτερα. Επίσης, υπάρχει κάποια πεποίθηση ότι η πραγματοποίηση σοβαρών συζητήσεων - όπως αυτή που μπορεί να έχετε σε μια πρώτη συνάντηση - είναι ευκολότερη εάν είσαι δίπλα στο άτομο, αλλά όχι πρόσωπο με πρόσωπο με αυτό (για να μην αναρωτιέσαι πόσο συχνά πρέπει να κάνετε οπτική επαφή).

Αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στα οικονομικά οφέλη του walking date. Τα ποτά κοστίζουν χρήματα, ως γνωστόν! Το φαγητό επίσης κοστίζει χρήματα! Επιπλέον, αποφεύγετε την πιο άβολη στιγμή του λογαριασμού -ποιος να πληρώσει, πώς και γιατί… (κούραση!)

Ένα ραντεβού για περπάτημα αφαιρεί πολλές από τις αιτίες πίεσης ή άγχους και για τους δύο εμπλεκόμενους του ραντεβού: Από το πώς να ντυθείς, αν θα είστε και οι δύο στο ίδιο στιλ, όχι κάποιος πολύ casual ή ο άλλος πολύ επίσημα – τώρα εκ των πραγμάτων θα εμφανιστείτε με athleisure που είναι και η νέα hot τάση της μόδας. Δεν θα ανησυχείτε ούτε για το αν θα βρείτε τραπέζι ούτε για το αν θα πάτε στο πιο in μέρος. Μπορεί να μη ζούμε στο Λονδίνο ή το Παρίσι με τα τεράστια πάρκα, αλλά και εδώ μπορείτε να κάνετε μια ωραία βόλτα στην Πλάκα, το Θησείο, το Κουκάκι, στα μεγάλα πάρκα της Αττικής ή να κατεβείτε νότια και να απολαύσετε μια βόλτα στην παραλία. Και μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για περπάτημα οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου – τώρα μάλιστα που άνοιξη βρίσκεται ήδη στη μέση της ο καιρός για περπάτημα αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο. Μπορείτε μάλιστα όσο προχωράει η γνωριμία σας να συνδυάσετε το περπάτημα με ένα πικνίκ (όταν το επιτρέψουν και οι συνθήκες).

Μπορείτε να ανακαλύψετε μαζί σαν να κάνετε τουρισμό την πόλη όπου ζείτε, να επισκεφθείτε περιοχές που δεν είχατε περπατήσει ξανά. Αυτό θα σας χαλαρώσει και θα αφαιρέσει αρκετό από το άγχος ενός πρώτου ραντεβού αλλά και την κούραση του lockdown που όλοι μας έχουμε συσσωρεύσει αυτή τη στιγμή. Τα λουλούδια και τα δέντρα είναι πανέμορφα όπως έχουν ανθίσει. Οι μέρες έχουν μεγαλώσει και οι νύχτες είναι πιο ζεστές και πιο γλυκές. Ένας περίπατος βοηθάει τόσο το σώμα να ξελαμπικάρει μετά από μια κουραστική μέρα αλλά και το σώμα να ξεπιαστεί από την οδήγηση ή την καθιστική ζωή.

Σε ένα walking date μπορείς να καταλάβεις αρκετά και για τον «άλλον» - για το αν του αρέσει η φύση ή προτιμά τον αστικό τρόπο ζωής, αν είναι αθλητικός ή δραστήριος τύπος, αν λαχανιάζει, αν είναι σε καλή φυσική κατάσταση και αν είναι καλός συνομιλητής, αλλά και πόσο περιποιητικός ή επινοητικός είναι (το ίδιο βέβαια ισχύει και για σένα).

Τα οφέλη από τα walking dates είναι άφθονα και οι ευκαιρίες για ρομαντισμό είναι ατελείωτες. Μερικές φορές τα χέρια σου μπορεί να αγγίξουν (τυχαία ή κατά λάθος -λέμε τώρα) τα χέρια του και, στη συνέχεια, ίσως να καταλήξετε να περπατάτε χέρι-χέρι. Ή, άλλες φορές, το φλερτ σου μπορεί να σου δανείσει το σακάκι του εάν ξαφνικά κρυώσεις και η κίνηση αυτή παραμένει κι εν έτει 2021 ακόμα ιπποτική. Και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μπορείς να έχεις ένα όρθιο φιλί, όπως στις ταινίες και μετά να συνεχίσεις να περπατάς έτσι ώστε να μην νιώθεις μετά αμηχανία, και έτσι ο άλλος δεν βλέπει το μεγάλο, χαριτωμένο χαμόγελο σου ή το κοκκίνισμά σου!

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ο αετός της χαράς!

Ένα παραμύθι για τον χαρταετό... Καλή Καθαρά Δευτέρα!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Το θέατρο είναι σαν την ορειβασία. Ποτέ δεν ξέρεις αν θα πέσεις ή θα φτάσεις στην κορυφή» Isabelle Huppert

Στα 71 της, η Isabelle Huppert συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα σοφίας, γοητείας και υποκριτικής

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: όλες οι πολύτιμες συμβουλές για να κοιμάσαι καλά

Όλα τα super tips για να κοιμάσαι σαν πουλάκι και να ξυπνάς με ενέργεια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;