Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Σκέφτεσαι να πας διακοπές τον Σεπτέμβριο; Τότε ανήκεις στους τυχερούς!

Κι εμείς σου βρήκαμε τους 6 καλύτερους προορισμούς στο εξωτερικό



Ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους μας μήνες του χρόνου για διακοπές, χάρη στον υπέροχο καιρό που παραμένει εντελώς καλοκαιρινός αλλά και εξαιτίας του μικρότερου πλήθους. Παρόλο που ήμασταν πάντα οπαδοί αυτού του υποτιμημένου μήνα ταξιδιού, μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η χρονιά που πολλοί άλλοι ταξιδιώτες το έβαλαν ως πρώτη τους επιλογή.

Μια πρόσφατη μελέτη του Travelzoo διαπίστωσε ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο κορυφαίος μήνας τόσο για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για το εξωτερικό φέτος, λόγω της πανδημίας που καθυστερεί τα σχέδια πολλών για διακοπές, με το 47 % των Βρετανών να σχεδιάζουν απόδραση στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο και το 22 % να ετοιμάζεται για ένα ταξίδι.

Εν τω μεταξύ, η τελευταία έκθεση τάσεων της Skyscanner για τα ταξίδια αποκάλυψε παρόμοια ευρήματα. Οι ταξιδιώτες που έχουν επίγνωση του Covid εμφάνισαν λιγότερες πιθανότητες να κάνουν κράτηση για τις αρχές του καλοκαιριού από ό,τι το 2019. Η έρευνα του ταξιδιωτικού ιστότοπου διαπίστωσε επίσης ότι οι διακοπές του Σεπτεμβρίου θα είναι επίσης μεγαλύτερες, με τους παραθεριστές να κάνουν κράτηση για διάκεια κατά μέσο όρο δύο εβδομάδων.

Έχοντας κατά νου τις μεγάλες, καλοκαιρινές αποδράσεις, σκεφτήκαμε ότι θα σας φέρναμε τις καλύτερες διακοπές Σεπτεμβρίου για να κάνετε κράτηση για τον Σεπτέμβριο του 2021.

 https://www.instagram.com/p/CTMVt8Gs_qw/

Κροατία

Τα ηλιόλουστα νησιά και οι άνετες διακοπές είναι τα ατού σε μια κρουαζιέρα γύρω από τις κροατικές ακτές στο ολοκαίνουργιο ιστιοφόρο Tradewind Voyages Golden Horizon. Χρησιμοποιώντας αιολική ενέργεια και θαλάσσια ρεύματα για τουλάχιστον το 70 % των ταξιδιών του, το Golden Horizon είναι επίσης ένα καταφύγιο πολυτέλειας, με σπα, πιάνο μπαρ, καφετέριες, πισίνα, μαρίνα θαλάσσιων σπορ και όμορφα επιπλωμένο εστιατόριο. Σε μια κρουαζιέρα Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθείτε μερικά από τα πιο συναρπαστικά και παρθένα νησιά της Αδριατικής, όπως το Brac, το Korcula και το Vis, ενώ οι στάσεις στο Ντουμπρόβνικ και το Σπλιτ θα σας δώσουν την ευκαιρία να δείτε ορόσημα που χρονολογούνται από εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες , ετών.

 https://www.instagram.com/p/CTJ3fdwD_xF/

Ιορδανία

Για όσους αναζητούν μια πραγματική περιπέτεια Σεπτεμβρίου, τι θα λέγατε για διακοπές ανάμεσα στα ενδιαφέροντα ερείπια και τις απέραντες ερήμους της Ιορδανίας;

Θα εξερευνήσετε τα μαγευτικά σουκ της πρωτεύουσας της χώρας Αμμάν, θα κολυμπήσετε στη διάσημη Νεκρά Θάλασσα και θα μάθετε για τον πολιτισμό των Βεδουίνων κατά τη διάρκεια μιας διανυκτέρευσης στην έρημο του Wadi Rum.

 https://www.instagram.com/p/CSuBFFUiyjy/

Τοσκάνη

Καθώς η ζέστη του Αυγούστου αρχίζει να εξασθενεί επιτέλους λίγο, η Τοσκάνη έρχεται πραγματικά στην πιο γλυκιά θερμοκρασία της. Κοντά σε εκπληκτικές πόλεις όπως η Φλωρεντία, προσφέροντας μεσαιωνικές γοητείες και πλούσιο πολιτισμό, η περίοδος συγκομιδής είναι μια υπέροχη εποχή του χρόνου για να απολαύσετε την ομορφιά της πιο διάσημης αγροτικής περιοχής της Ιταλίας - με πολλούς δασικούς περιπάτους για να τεντώσετε τα πόδια σας μετά από μακρά, τεμπέλικα γεύματα λιακάδα.

 https://www.instagram.com/p/CNKHWHHMQYl/

Νήσοι Σικελίας

Ήδη ένα hotspot για την άγρια ​​ζωή χάρη στο ηλιόλουστο κλίμα του, τα νησιά της Σικελίας αποτελούν ακόμη μια απόλαυση για τους λάτρεις της φύσης τον Σεπτέμβριο, όταν τα πουλιά συρρέουν εκεί στο χειμερινό τους ταξίδι προς το νότο.

Ρομαντικό σκηνικό, φυσιολατρία και εξαιρετική γαστρονομία. Κι εννοείται τα καλύτερα μπάνια.

 https://www.instagram.com/p/CS35C6sM4V3/

Ιουρασική Ακτή

Πρόσφατα ψηφίστηκε στην πέμπτη θέση σε δημοσκόπηση για τους θεαματικούς προορισμούς που οι Βρετανοί ανυπομονούσαν να επιστρέψουν μετά την καραντίνα, η μοναδική Jurassic Coast υπήρξε το φόντο για μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του Ηνωμένου Βασιλείου - συμπεριλαμβανομένης το On Chesil Beach και το Ammonite του 2020.

Έτσι, κάντε το τέλος του καλοκαιριού να περάσετε τέσσερις νύχτες εκεί ξαναβρίσκοντας τα απίστευτα τοπία του σε γοητευτικά τρένα και βάρκες κατά τη διάρκεια του μικρού διαλείμματος τον Σεπτέμβριο.

Θα δείτε όμορφα χωριά και ροκ σχηματισμούς που προκαλούν δέος καθώς οδηγείτε στην υπέροχη γραμμή Watercress, τον ιστορικό Swanage Railway και το Sea Train και επισκέπτεστε τους γραφικούς κήπους Exbury.

Και όταν δεν απολαμβάνετε το τοπίο σε αξέχαστες μέρες, μπορείτε να ξεκουραστείτε και να περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, με θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, σάουνα, εστιατόριο εμπνευσμένο από το Art-Deco και το άνετο lounge bar.

 https://www.instagram.com/p/CJ-x9XUhNOp/

Λίμνη Κόμο

Ο τελευταίος χρόνος ήταν αγχωτικός, οπότε αφήστε τις ανησυχίες σας να λιώσουν με μια διαφυγή all-inclusive που ξεδιπλώνεται από τις κομψές βίλες της λίμνης Κόμο. Οι πλούσιες, καταπράσινες και ακαταμάχητες, οι ιταλικές λίμνες και οι ελβετικές Άλπεις είναι ένα από τα πιο κομψά σημεία της Ευρώπης για διακοπές Σεπτεμβρίου.

Και θα είστε και εσείς σε αριστοκρατική παρέα - αυτή η περιοχή είναι η αγαπημένη τόσο του Τζορτζ και της Αμάλ Κλούνεϊ όσο και των Τζέι -Ζ και Μπιγιονσέ.

Θα απολαύσετε αξέχαστες εκδρομές: μια ευκαιρία να δείτε τα καλύτερα κομμάτια της λίμνης Κόμο σε μια ξενάγηση, μια ρομαντική ολοήμερη κρουαζιέρα στο «Μαργαριτάρι της λίμνης Κόμο» Μπελάτζιο και ένα ταξίδι στο περίφημο Bernina Express μέσω του αλπικού εδάφους, φτάνοντας στο μοντέρνο St Moritz στην Ελβετία. Είναι η ιδανική απόλαυση για να δείτε το αποκαλόκαιρο με στιλ!

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου